Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Ultrasn0w is not unlocking iphone 3g 16gb Help

  1. #1
    Default Ultrasn0w is not unlocking iphone 3g 16gb Help
    its on 4.0.1 iphone 3g 16gb and i just jailbroke it on jailbreakme.com and and i just installed ultrasnow and it says different sim detected please connect to itunes and just says not an authorized sim card or whatever but it shows tmobile up top with full bars and when i pop out the tmobile simcard it just goes back to normal where i can browse the phone

  2. #2
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Try downgrading to 3.1.3 and jailbreak and unlock again.

    Perhaps try redsn0w 0.9.4 when you downgrade to jb instead of jailbreakme (youll need the 3.1.2 ipsw for redsn0w).
    Last edited by i.Annie; 2010-08-26 at 05:47 AM. Reason: Automerged Doublepost

  3. The Following User Says Thank You to i.Annie For This Useful Post:

    juan334 (2010-08-26)

  4. #3
    when i use redsnow it doesnt recognize ipsw 4.0.1 or 4.0 and i'm on 4.0.1 so i dont know

  5. #4
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Cuz 0.9.4 only recognizes 3.1.2.

    You have to restore to 3.1.3 then get the 3.1.2 ipsw to use redsn0w 0.9.4 to jb it. You cant run a jailbreak over a jailbroken phone.

    Downgrade first.

  6. The Following User Says Thank You to i.Annie For This Useful Post:

    juan334 (2010-08-26)

  7. #5
    Quote Originally Posted by Anniex423 View Post
    Cuz 0.9.4 only recognizes 3.1.2.

    You have to restore to 3.1.3 then get the 3.1.2 ipsw to use redsn0w 0.9.4 to jb it. You cant run a jailbreak over a jailbroken phone.

    Downgrade first.
    i did this just now and when it said finished on the comp and the rest will take place on the device it just restarted like normal

    so since redsnow could not jailbreak it i did jailbreakme.com and installed ultrasnow on the 3.1.3 os and still no unlock when i put the tmobile sim it says connect to itunes and then i pull the sim out it just goes back to normal.

    i dont get it both of my iphone 3g's 8gb works perfect and they both are baseband 5.13.04 someone help
    Last edited by juan334; 2010-08-26 at 08:26 AM. Reason: Automerged Doublepost

  8. #6
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Im sorry but if youre not gonna follow my instructions correctly, I cant help you. Redsn0w should jailbreak it just fine if you restored to a stock 3.1.3 ipsw.

    This is all I can tell you, its user error if the problem persists.

    1) Shift+restore to 3.1.3 stock fw
    2) restore finishes should give you error 1015 or 1011 or 1013, use Recboot to kick it out of recovery mode.
    3) use redsn0w 0.9.4 (make sure to have the 3.1.2 ipsw to use with Redsn0w).
    4) you should be jailbroken and see your springboard now.

    If you use redsn0w, dont stick an official SIM in to activate before using redsn0w. Jailbreak it after the restore (meaning jb when youre at the emergency call screen). The whole point is to hacktivate the phone.

    Im suggesting to avoid the activation with official SIM and jailbreakme to see if thats the cause or conflict with the unlock not working.

  9. #7
    Quote Originally Posted by Anniex423 View Post
    Im sorry but if youre not gonna follow my instructions correctly, I cant help you. Redsn0w should jailbreak it just fine if you restored to a stock 3.1.3 ipsw.

    This is all I can tell you, its user error if the problem persists.

    1) Shift+restore to 3.1.3 stock fw
    2) restore finishes should give you error 1015 or 1011 or 1013, use Recboot to kick it out of recovery mode.
    3) use redsn0w 0.9.4 (make sure to have the 3.1.2 ipsw to use with Redsn0w).
    4) you should be jailbroken and see your springboard now.

    If you use redsn0w, dont stick an official SIM in to activate before using redsn0w. Jailbreak it after the restore (meaning jb when youre at the emergency call screen). The whole point is to hacktivate the phone.

    Im suggesting to avoid the activation with official SIM and jailbreakme to see if thats the cause or conflict with the unlock not working.
    i DID this i have an att sim in then i install ultrasn0w and then i put a tmonile sim and it says connect to itunes

  10. #8
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Ok but I said DONT use the AT&T SIM. i said hacktivate it with redsn0w not activate it with the SIM.

    If you had hacktivated it correctly you wouldnt have used the SIM
    Last edited by i.Annie; 2010-08-26 at 04:58 PM. Reason: Automerged Doublepost

  11. #9
    or use a hacktivated custom ipsw from pwnagetool/sn0wbreeze

  12. #10
    Quote Originally Posted by Anniex423 View Post
    Ok but I said DONT use the AT&T SIM. i said hacktivate it with redsn0w not activate it with the SIM.

    If you had hacktivated it correctly you wouldnt have used the SIM
    i cant use redsnow my phone just restarts and now i cant update i get an error 21 in itunes and

    cancel the error 21 i was using win7 and now im sing winxp and its updating fine so im going to try redsnow again
    Last edited by juan334; 2010-08-26 at 06:13 PM. Reason: Automerged Doublepost

  13. #11
    you should right clicked the redsn0w icon in windows 7 and selected run as administrator. the beauty of windoze 7

  14. #12
    i did everything and back to 3.1.3 after using pwn tool and its says my carrier and full bars but wont call or text ouit

  15. #13
    Try this.

    Delete ultrasn0w off your phone and use iFile to install a previous version that worked.

    Install deb files using iFile

    Ultrasn0w 1.0-1

    Ultrasn0w 0.93

    If 1.0-1 works please let me know, as I'll need to update my bundle for pwnagetool. If not try 0.93, and if that works I'll just have to include that in the bundle I suppose.
    Last edited by amsgator; 2010-08-27 at 12:41 AM. Reason: Automerged Doublepost

  16. #14
    man i dont get it i downloaded it and installed with ifile but it dont work and dont seem to be installed and is not in cydia packages

    error processing not debian file?
    Last edited by Alexmediaking; 2010-08-27 at 03:18 AM. Reason: Automerged Doublepost

  17. #15
    Ssh into your phone. Add the deb into var/root. Go to ifile and navigate to var/root. Click the deb file and select installer from the options that pop up.

    Is that what you did

  18. #16
    i downloaded it to my safari downloader then all you do is touch the ultrasonw and ifile opens it then i hit install on the ,93 and it showed my carrier but would not call i cannot find a working 1.0-1

    my cydia says i have ssh on file for 4.0 and 4.0.1 i try'd to set them up once and didnt get very far im at 3.1.3 now
    Last edited by Alexmediaking; 2010-08-27 at 04:06 AM. Reason: Automerged Doublepost

  19. #17
    You need to move it to var/root with ifile before clicking to install. Try that. That post has a link to 1.0-1 on rapidshare.

  20. The Following User Says Thank You to amsgator For This Useful Post:

    Alexmediaking (2010-08-27)

  21. #18
    anyway ya take that link down for 1.0-1 it is an error

    how do move it there it does not make sense all that is in there is address book and stuff
    Last edited by Alexmediaking; 2010-08-27 at 04:15 AM. Reason: Automerged Doublepost

  22. #19
    Thereshould be an option in ifile to cut and then navigate to var/root and paste it. There should be two other folders and the deb in root. Then try to install from there

  23. The Following User Says Thank You to amsgator For This Useful Post:

    Alexmediaking (2010-08-27)

  24. #20
    did that still failed

    code 256

    .93 worked fine

    but but did not unlock my phone fully just show carrier like 1.1-1
    Last edited by Alexmediaking; 2010-08-27 at 04:35 AM. Reason: Automerged Doublepost

Page 1 of 2 12 LastLast
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •