Results 1 to 13 of 13

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: iphone 2g 3.1.3 unlock problem

  1. #1
    Default iphone 2g 3.1.3 unlock problem
    Hi.. I have an iphone 2g n i've been using it on the unlocked 3.1.2 firmware for awhile. Naturally the phone's getting so laggy that i decided to upgrade it to 3.1.3. so i used snowbreeze to do it. i chose simple mode n everything worked, but i wanted to get rid of the custom boot logos. so i re-jailbroke it with expert mode but i forgot to check the unlock option. do it says no sim installed on my phone. so... i re-jailbroke it again with the unlock checked but after i done the bootneuter flash thing it still says no sim. i tried redsnow 0.9.4 on 3.1.3 and blackrain on 3.1.2. i still get the same thing.. n cydia wont work too.

    So now i'm stuck on 3.1.3 and i cant use my phone. did i do anything wrong? y cant i unlock it? i need help..

  2. #2
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    You should restore to stock 3.1.3 then use redsn0w 0.9.4 and select only Cydia and unlock and nothing else. That should work cuz I just jailbroke and unlocked a 2G for a friend. Remember to use a stock 3.1.3 to restore and the 3.1.2 ipsw for Redsn0w.

  3. #3
    so i cant restore it with the 3.1.3 ipsw?

  4. #4
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Yes you can. You just have to use the 3.1.2 ipsw for Redsn0w (you can use the 3.1.3 for iTunes shift+restore) because Redsn0w wont read the 3.1.3. This means you can be on 3.1.3 but you have to use the 3.1.2 for Redsn0w.

    Remember to not use a custom fw but the stock one to restore to since the custom fw is your problem currently. Also make sure the version of redsn0w you use is 0.9.4.

  5. #5
    ya i did all that. i restored with a stock 3.1.3 firmware and used 3.1.2 for redsnow 0.9.4. the problem is was redsnow dine everything for me the phone is still locked and bootneuter doesnt unlock it for me. plus cydia crashes everytime i try to start it.

  6. #6
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Then restore to stock 3.1.2 and jailbreak with Blackra1n then try to install Bootneuter thru Cydia to unlock.

    Honestly I cant tell you whats wrong if you already did whats supposed to be the easiest method for 3.1.3.

    Going back and restoring to 3.1.2 is ok cuz 3.1.3 really doesnt do anything 3.1.2 cant do. You just probably needed a restore to clear your phone up of the lag that occurs over time sometimes.

  7. #7
    Well I tried that already. Still doesn't work. I'm gonna try to restore to 3.0 and use redsnow 0.7.2 to unlock it. Maybe that will work. But thanks anyways

    N the only reason I wanted 3.1.3 is because I wanted to wipe my phone n I thought I should just upgrade it at the same time. Never thought it will give me so much trouble

  8. #8
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Well, I suppose my last advice is to just make sure your phone is in DFU mode when you restore it. Usually that fixes some problems that may occur...

  9. #9
    still doesn't work-.-
    seems like bootneuter just cant unlock my phone, it still says no sim

  10. #10
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Lisbon, Portugal
    Posts
    14
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Hey foolin, just a quick and simple possibility... have you tried the JB/Unlock with a different sim card? Same carrier or other? Since there's no reasonable explanation for your problem perhaps there's a bug with that sim card? Did you try also using the latest Pwnage Tool (if you use Mac)?
    Just covering all possibilities since your problem is rather strange!
    Cheers and good luck!

  11. #11
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sri Lanka
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    as i am typing I am Re Jail Breaking after Updating my phone to 3.1.3(original) using Redsn0w 0.9.4 downloading jailbreaking data , Done! ,Flashing NOR,Bootneuter ,No Sim Card Installed(becz i removed it before JB) Its All Done With just oneProblem YouTube is Not working for now

  12. #12
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    Install Push Doctor.

    It should work. In some cases like mine, Push Doctor doesnt work right away. So if thats the case, go to settings>general>network>cellular data network

    Reset networks. Then hard reset your phone (hold power+home until phone shuts off). Turn back on. Re-enter your APN settings. Now YouTube should work.

  13. #13
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sri Lanka
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Push Doctor. ! yes its working fine Thanks Alot

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •