Results 1 to 18 of 18

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: No edge settings on iphone 2.0 1st G Help

  1. #1
    Default No edge settings on iphone 2.0 1st G Help
    Hi,

    I have pwned my iphone with firmware 2.0 (first generation). Everything works fine except the edge data transmission. The settings for edge are gone within the network settings. I cant connect to the internet other than through wifi. Where do I configure my edge settings???
    I am using a Polish carrier named ERA (I have no idea if this is of any significance). Prior to upgrading to 2.0 from 1.1.4 I had no problems connecting using edge. I configured it myself within the general/network/edge settings and that was it.

    Does anybody know what to do to solve this problem?? Help much appreciated!

    regards
    kurczak

  2. #2
    Livin the iPhone Life Eurisko's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    3,307
    Thanks
    12
    Thanked 562 Times in 483 Posts

    SSH to the iPhone, go to /var/mobile/Library/Carrier.Bundle Bundles/ and edit the carrier.plist

    Go to the section right below TTY and add in these two lines:

    < key > AllowEDGEEditing < /key>
    < /true >

    Save and reboot your iPhone. Once rebooted, when you go back into Settings -> General -> Network you'll see a new Network Settings option at the top.

    PS: take out the spaces from the above key.
    Get "iPod & iTunes for Dummies", it'll change your life.

  3. The Following 4 Users Say Thank You to Eurisko For This Useful Post:

    dhruvmalik (2008-08-09), kurczak (2008-07-24), nutsngum (2008-09-03), varunzzz (2008-08-28)

  4. #3
    How should I ssh with the iphone - ftp client or terminal?
    Where do I edit the .plist - within the terminal or is the .plist a text file which can be edited and then replaced on the iphone?
    Please bear with me - without a GUI I get easily lost. Maybe there is a wiki guide upon this issue?

    regards
    kurczak

  5. #4
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post
    @ Kurczak....

    I had the same issue and I followed this guide >HERE< it's basically the same stuff that Eurisko wrote but with more details.

    PS. I noticed that the usage (Sent & Recieved) is not capturing the correct data sent over the edge network. Like my usage reports that I sent over 21mb but the real number is 4.7mb over my edge network (I verified with my carrier).

  6. The Following 2 Users Say Thank You to TorontoGuy For This Useful Post:

    kurczak (2008-07-24), sonarmtl (2008-08-03)

  7. #5
    OK - I tried to use the guide and i got as far as editing the .plist. I have changed .plist to text and edited in a text editor. After saving the changes the changed text appears but it is not in the same place where it was inserted. Nevertheless i have uploaded it on the iphone and rebooted it.
    Unfortunately no edge settings have appeared. What am i doing wrong? Any ideas?

    kurczak

    Folks!

    Great Success! (borat)

    I dont know what I ve done but I ve done it. Celluar Data Network settings appear within the network settings and now i am able to input the settings for my particular carrier.

    Funny thing happened along the way. When accessing the carrier bundles the first time there was a list of 6-7 carriers, including att a few from the UK and Germany. As i was trying to get the edge settings to appear i connected to the iphone numerous times and at one time carrier bundles from all the new countries where the iphone will be available showed up, eg. Russian and my specific carrier ERA (it actually named T-mobile.pl). When the connection with the iphone was interrupted i tried to access my carrier bundle again but it was not there anymore, and then after i opened another connection they all reappeared again. Wonder why and what may have caused this.

    Anyways - i got it working (i'm not sure how). Eurisko & Toronto - thanks for your advice.
    Cheers
    kurczak
    Last edited by kurczak; 2008-07-24 at 01:28 PM. Reason: Automerged Doublepost

  8. #6
    Livin the iPhone Life Eurisko's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    3,307
    Thanks
    12
    Thanked 562 Times in 483 Posts

    That's good to hear. The guide you followed may have sent you to the system carrier.plist when you should actually go to the mobile carrier.plist, which is specific to your provider. Easier to understand and edit. At least you go it going.
    Get "iPod & iTunes for Dummies", it'll change your life.

  9. #7
    I've been able to update my carrier.plist (uploaded it in text format), and now have the setting available in Settings | General | Network | Cellular Data Network.

    I've set the correct settings (for Rogers Canada, don't think they're case sensitive), but can't connect to the internet. Wifi is off, and Data Roaming is On.

    Any suggestions?

    Thanks.

  10. #8
    Livin the iPhone Life Eurisko's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    3,307
    Thanks
    12
    Thanked 562 Times in 483 Posts

    I had the same problem at first. What you need to do is only enable EDGE in the carrier.plist, and then make the actual additions of the EDGE settings on the phone itself, not in the carrier.plist; APN: internet.com, user: wapuser1, password: wap
    Get "iPod & iTunes for Dummies", it'll change your life.

  11. #9
    I am based in New Zealand. I have updated my Gen 1 iPhone to firmware 2.0. I have pwned it. All operational except Edge. I just keep getting PDP authentication error. I have used SmartFTP to download carrier.plist. I converted it, added <key>AllowEDGEEditing</key> <true/>. Saved the file as a txt file and uploaded back up to iPhone. Did this under: vodafone_nz.bundle. This has made no difference at all. Under Settings - General - Network there is no edge tab but I do have data roaming, VPN and Wi-Fi tabs only. I have also tried inserting:
    <key>apn</key>
    <string>www.vodafone.net.nz</string>
    <key>password</key>
    <string />
    <key>username</key>
    <string />
    I thought that by doing this I would not require the edge tab as this entry in carrier.txt would point edge in the right direction. This did not work. I really want to run 2.0 so I can remote update calendar and contacts as well as mail. I am thinking I may have to go back to 1.1.4. I do NOT want to buy an iPhone3G just yet as I am waiting for them to drop in price (just like Gen 1 they did in US.) Please help!!!!! Based in New Zealand.

  12. #10
    Quote Originally Posted by NZiphoneuser View Post
    I am based in New Zealand. I have updated my Gen 1 iPhone to firmware 2.0. I have pwned it. All operational except Edge. I just keep getting PDP authentication error. I have used SmartFTP to download carrier.plist. I converted it, added <key>AllowEDGEEditing</key> <true/>. Saved the file as a txt file and uploaded back up to iPhone. Did this under: vodafone_nz.bundle. This has made no difference at all. Under Settings - General - Network there is no edge tab but I do have data roaming, VPN and Wi-Fi tabs only. I have also tried inserting:
    <key>apn</key>
    <string>www.vodafone.net.nz</string>
    <key>password</key>
    <string />
    <key>username</key>
    <string />
    I thought that by doing this I would not require the edge tab as this entry in carrier.txt would point edge in the right direction. This did not work. I really want to run 2.0 so I can remote update calendar and contacts as well as mail. I am thinking I may have to go back to 1.1.4. I do NOT want to buy an iPhone3G just yet as I am waiting for them to drop in price (just like Gen 1 they did in US.) Please help!!!!! Based in New Zealand.
    Hi im in the same position, also in NZ pwnd 1st gen on v2.0. have edited plist and uploaded, rebooted but nothing changed...if anyone figures this out, please let me know

  13. The Following User Says Thank You to kurani For This Useful Post:

    sonarmtl (2008-08-03)

  14. #11
    I am in New Zealand and I spent days trying to update carrier.plist I downloaded ftp programs, altered carrier.plist at least a dozen times to reflect different things. Finally I came across a New Zealand fellow who has a website that will install a certificate on your iPhone for free that enables you to change the apn.
    Set your iphone to to Wi-Fi.
    on Safari (on your iPhone) go to APN Changer
    Click on Continue to next page (Or donate if you feel generous).
    There are three options you can click on. I know it says 3G phones but it works perfect on Gen1 phone.
    1. Allow Data on Any Sim. (APN set to Buy mobiles, iPhone 3G, music, games, ringtones - get home phone and broadband - Vodafone NZ)
    2. Set custom APN. (For you fellows not in New Zealand).
    3. Disable Data. (For you fellows where GPRS/Edge works but you don't want it to).
    Just click on the desired option, download/accept the certificate. Then restart your phone. GPRS/Edge is up and running. That simple. Well done LennonNZ from Geekzone: technology news, blogs, forums
    If this solution works for you (which I am sure it will because it worked for me), please donate on APN Changer
    For those like me that need an EASY step by step easy solution to upgrading your iPhone Gen 1 firmware from 1.1.4 to 2.0, I will post a full description on how to do it step by step in very easy language. I now receive pushed contacts, Calendar and Email via GPRS on my Gen 1 iPhone via Exchange.
    Last edited by NZiphoneuser; 2008-07-28 at 07:39 AM. Reason: Automerged Doublepost

  15. The Following User Says Thank You to NZiphoneuser For This Useful Post:

    kurani (2008-07-28)

  16. #12
    Awesome, worked for me thanks heaps!!!!!!!!!!!!!!

  17. #13
    Worked for me in Canada! Thanks and keep it up! YOU ROCK!

  18. #14
    just a note that may be useful...

    i upgraded my first gen iPhone from 1.1.4 to 2.0 and i'm on Fido's network. i followed the instructions above and once i changed the Fido .plist i was able to edit the APN/username/pswd but still received the same error: "Safari can't open the page because it is not connected to the internet." Once i changed the Rogers .plist, and still with the Fido APN, i was golden.

    cheers!

  19. #15
    Hi guys, I'm trying to edit my carrier list, but from a PC. The only advice anyone has is to use the automated binary to ascii converter link;

    Convert Apple Property list from binary to text XML


    The problem is, it's currently returning a 0kb file, still in binary format. If I click on the other link to the website where the actual conversion is done;

    http://homer.informatics.indiana.edu...il/plutil.cgi/


    I get this;

    The requested URL /cgi-bin/plutil/plutil.cgi/ was not found on this server

    If anyone could suggest either where the converter has been moved to or how to convert a binary file to an ascii file on a PC, I would be incredibly grateful.

    Thanks in advance

    Rich

    apologies! I just noticed this is the OSX forum. I shall repost in the correct forum.
    Last edited by ClownShoes; 2008-08-18 at 05:37 PM. Reason: Automerged Doublepost

  20. #16
    Quote Originally Posted by Eurisko View Post
    SSH to the iPhone, go to /var/mobile/Library/Carrier.Bundle Bundles/ and edit the carrier.plist

    Go to the section right below TTY and add in these two lines:

    < key > AllowEDGEEditing < /key>
    < /true >

    Save and reboot your iPhone. Once rebooted, when you go back into Settings -> General -> Network you'll see a new Network Settings option at the top.

    PS: take out the spaces from the above key.
    Youre amazing dude. Thanks a ton for this amazing trick.

  21. #17
    Livin the iPhone Life Eurisko's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    3,307
    Thanks
    12
    Thanked 562 Times in 483 Posts

    Happy to be of assistance.
    Get "iPod & iTunes for Dummies", it'll change your life.

  22. The Following User Says Thank You to Eurisko For This Useful Post:

    arma47 (2008-11-23)

  23. #18
    Unhappy Help with Rogers EDGE
    Hello, i am having a problem here,
    I enabled the settings, and set it to internet.com etc.
    I am using Rogers, now I cant get my EDGE to work.
    IT doesnt even pop up a message that it cant activate it.

    whats wrong with it?
    I am on fw 2.1 right now and its jailbroken. (1st gen)

    When I go to safari it just says no internet connection.
    and i have no 'E' icon.
    Long time ago i had that splash screen with "cant activate edge"
    but not anymore.

    Could it be that I am in woodbridge, ontario and i get no EDGE herE???

    FIXED : http://www.modmyi.com/forums/other-c...ml#post2716941
    Last edited by arma47; 2008-11-23 at 08:07 PM.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •