Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: iPhone 3gs 4.2.1 No Service problem after jailbreaking.

  1. #1
    Exclamation iPhone 3gs 4.2.1 No Service problem after jailbreaking.
    After jailbreaking with redsn0w I would get service for a minute then "no service" for another. Then the iphone would proceed to reboot then go into safe mode. Im running on baseband 05.16.02. Need some solution to fix the no service problem. I still have the problem even when I restore the iPhone. Any suggestions?

  2. #2
    Retired Moderator iYeow's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    13,996
    Thanks
    76
    Thanked 2,764 Times in 2,652 Posts

    Are you sure ? Since you are with ATNT or on official carrier and don't have ipad bb, restore to stock again, activate it with your official sim and check for signal before doing the jailbreak.

  3. #3
    trust me ive tried that...i even had them restore it at the apple store. ive probably fully restored it 10 times. both in recovery mode and DFU mode

  4. #4
    Retired Moderator iYeow's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    13,996
    Thanks
    76
    Thanked 2,764 Times in 2,652 Posts

    Is your baseband 6.15.xx ( ipad bb ) or 05.16.xx ( I believe is bb for 4.3.3). If it is not ipad bb, you might as well restore to stock 4.3.3 and go with Jailbreakme.com 3.0

  5. #5
    im still on 5.16.02......how is jailbreakme.com 3.0 going to be better then redsn0w?

  6. #6
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    I'm still confused. Are you with an Apple official carrier (AT&T in the US)?

    If yes, do what iYeow suggested and update to the latest. If no, then 5.16 BB is not unlockable, it must be updated to 6.15 (the iPad BB).

  7. #7
    Yea im with ATT in the US. So is there any point in updating to the ipad bb?

  8. #8
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Quote Originally Posted by quiksilverib View Post
    Yea im with ATT in the US. So is there any point in updating to the ipad bb?
    Absolutely not. You should be able to use the latest and greatest 4.3.3 without problems.

  9. #9
    haha so then what is my phones problem... ive literally tried everything besides updating the baseband to the ipad bb. The phone will work for 10 minutes after restoring. Then drops to "no service" then reboots into recovery mode

  10. #10
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    If this problem exists with stock firmware loaded (before jailbreaking) then it must be hardware related. If you have not tested it running stock (no jb) --- I suggest doing it.

  11. #11
    suggest doing what? updating baseband? should i run the update and the jailbreak? right now its on 4.3.3 stock

  12. #12
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Quote Originally Posted by quiksilverib View Post
    suggest doing what? updating baseband? should i run the update and the jailbreak? right now its on 4.3.3 stock
    No. If you're running stock w/o any jb ... then your phone or SIM card has a problem. If you've reloaded 4.3.3 (more than once) .... it's pretty clear.

    BTW: Maybe I should ask .... were there any iTunes errors during the 4.3.3. load?
    Last edited by Mes; 2011-07-07 at 08:50 PM.

  13. #13
    just the 1013 error which was easily fixed by going through Terminal.

  14. #14
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Quote Originally Posted by quiksilverib View Post
    just the 1013 error which was easily fixed by going through Terminal.
    Something is amis. If you're on 5.16.x baseband and stock AT&T, there should be no error during the update. 1013 error is 'The baseband cannot be updated' iTunes Errors - The iPhone Wiki which usually occurs because you have the iPad BB (6.15.x) installed.

    Check Settings/General/About/Modem Firmware. What does it say?
    Last edited by Mes; 2011-07-07 at 08:59 PM.

  15. #15
    it says bb 5.16.02

  16. #16
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Well, that's strange. My very last ideas..... 1) check you hosts file and delete all lines that have apple in them. If you found one, reboot and try again. Did you press 'Update' in iTunes, or use 'recovery mode', or 'DFU' mode to get to 4.3.3? 2) It's possible reloading 4.3.3 from DFU mode will work better. Try that if you haven't already. 3) Another idea, redownload the 4.3.3 firmware.
    Last edited by Mes; 2011-07-07 at 09:19 PM.

  17. #17
    how do i delete the host files? and where do i find them

  18. #18
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Quote Originally Posted by quiksilverib View Post
    how do i delete the host files? and where do i find them
    You don't want to delete it, you want to remove any (and all) lines within the hosts file that contain the word 'apple'. On a windows 7 computer, hosts is located in this directory: CWindows\System32\drivers\etc

  19. #19

  20. #20
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    May 2008
    Posts
    8,021
    Thanks
    102
    Thanked 789 Times in 731 Posts

    Use spotlight and search for the hosts file. I believe it is located in a system or library directory.

Page 1 of 2 12 LastLast
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •