Results 1 to 5 of 5

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Question

  1. #1
    Green Apple
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Newcastle, UK
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Question
    Hi,

    Im new here

    Just bought a Iphone 3G 16GB today and jailbroke it with redsn0w then unlocked it to work with my orange sim card with ultrasn0w and it all went fine

    But my singal is bad on my iphone when im in the house somtimes it drops to 0 bars usually it stays at 1-2 or 3 bars at the most

    On my nokia 5800 there was no problem with the signal in my house

    Anyone know why this could be?

  2. #2
    Retired Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alhambra, CA
    Posts
    16,904
    Thanks
    137
    Thanked 2,202 Times in 1,924 Posts

    It happens. It could possibly just be your iPhone. I've always had problems with reception at my work place in certain corners at all times. In my house it's perfectly fine. I've run my iPhone on turbo sims, yellowsn0w, then ultrasn0w now and it has always been the same reception (except with the darn turbo sims, those things just make iPhones suck reception-wise 50-60% of the time).

    The internal antenna is on the bottom of your phone so if you're low on reception make sure your hand isn't covering the bottom part of the phone (where you charge it) and that might help a little. Hope this helps a little.

  3. #3
    Forum Manager Bo Troxell's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
     Valley of the Sun, ARIZONA ♥♥♥
    Posts
    35,196
    Thanks
    5,590
    Thanked 12,540 Times in 7,596 Posts

    This has been discussed in many threads. It may be a problem with the jailbreak process. occasional something get corrupted.
    If this continues to be a problem, my advice would be restore in iTunes to a fresh copy of 3.0. then re-jailbreak with redsnow and unlock with ultrasn0w.
    Good Luck.

  4. #4
    Green Apple
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Newcastle, UK
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Thanks for the replys

    It seems to be when 3G is turned on that it really drops so im thinking its maby just my house its fine when im outside and have 3G on but when i turn 3G off in the house the signal seems to stay up

    I will leave it and see what happens then if it gets bad i will restore and re jailbreak and unlock

  5. #5
    Forum Manager Bo Troxell's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
     Valley of the Sun, ARIZONA ♥♥♥
    Posts
    35,196
    Thanks
    5,590
    Thanked 12,540 Times in 7,596 Posts

    If you are not using AT&T 3G network you need to keep 3G turned off. This may be your problem.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •