Results 1 to 10 of 10

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Serious Issue; Haven't Seen Before

  1. #1
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Texas
    Posts
    259
    Thanks
    31
    Thanked 62 Times in 41 Posts

    Default Serious Issue; Haven't Seen Before
    So I posted on modmyi the other day about an issue with Supreme Preferences 3.0, and it severely screwing up my phone. I wanted to do a restore, but was unable because of Apple.

    Well, Saurik and all his hard work came out with the solution. Or at least I thought.

    Here is what I have done thus far.

    I followed his methods and restored or rather tried to restore.

    Now mind you I was never on 3.1 to begin with, rather I am on 3.01, and jb with a 3.0 IPSW, also still on 8.2 iTunes as well.

    So I followed his methods to restore, and my error number was 1604, I see on the forum that others also got this same error message, but no one yet knows what it is or why.

    I just ignored the actual code and continued with a second restore as if it were the error code number he mentioned in his post, and again same message, so then I jail broke, and all seemed to be working as it should.

    Once the jail break process finished, the phone rebooted as normal, and loaded up. Once loaded up, I quickly realized that everything was the same as before. All of my spring jumps were there, my icons were still even placed where I had them before.

    So the next thing I tried, I went ahead and updated to 3.1. I am on AT&T so I am not 100% concerned with the unlock, rather just the jb.

    All seemed well, it updated to 3.1 and then when the phone rebooted into the main OS, I thought it had been successful as the home page icons were very different than I had them before, and the spring jumps were gone. However a quick glance down showed I had about 9 or more pages still, and as I scrolled through them, all of my apps were there once again, and I noticed too that I could not launch anything, no matter what I pressed, the EXACT same issue that Supreme Preferences 3.0 caused. So I tried pushing on the phone (as that was the only way to reset it before so that everything worked) and sure enough the phone works, and as soon as you push the home button it boots you back to the lock screen, and everything works again. Even my password on the unlock screen is still activated.

    I am assuming the worse at this point. I fear that Supreme Preferences has embedded it self somewhere deep in my phone and I can not seem to shake it.


    Would love any suggestions or help at this point.

    Key points:


    3GS 16GB iPhone
    Was 3.01 JB with 3.0

    Now 3.1 but ghosts still in the machine.

  2. #2
    Are you using a backup of your phone setup or setting up the phone as a new iPhone?
    Je t'aime encore, Roguette

  3. #3
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Texas
    Posts
    259
    Thanks
    31
    Thanked 62 Times in 41 Posts

    Quote Originally Posted by Murfunit View Post
    Are you using a backup of your phone setup or setting up the phone as a new iPhone?
    I set it up as a new phone...I think I may have figured out the issue though. I forgot to change back the code in the hosts file when I updated to 3.1. So I reverted back to the original file and updated, and it seems to have successfully updated to 3.1 now.

    Now I am trying his methods over again, but it seems to be hung on the reboot screen...

    I have read elsewhere that redsn0w seems to come alive after a while, so I will leave it sit for some time first before I start over again.


    Has anyone figured out what the Error 1604 code is yet? I got it again when trying to restore to 3.0...

    Any help would be great...I am able to go to 3.1 with iTunes, but when I try the Saurik method, all I get is error 1604 message, and if I just ignore and try jb, it just hangs and reboots after about 10 minutes, and goes back to recovery mode.

    All I can find on 1604 is USB issue...but I have tried 3 different USB cables, and also every other USB port on my pc with no success.

    Not sure what to do at this point.


    Odd thing is though, is that the jb says it is finished and waiting for phone to reboot, but I never get the pineapple or any other jb install methods, I think maybe it is getting hung up on rebooting.

    Well I shut down pc, unplugged everything but the key board and mouse, and rebooted. Put the iPhone on a different USB hub, and tried Saurik's method again. This time I get error message 20...

    At least if I reboot the phone, I can use it, but now I am stuck with 3.1, although much better than a trashed phone with Supreme Preferences killing everything in site, I would still like to get this JB going...Anyone gonna at least reply here? lol

    After further playing around...still no work.

    So I tried something else, I went to the 3.1 IPSW and renamed it to 3.1.old, and then copied my downloaded (from here) 3.0 IPSW to that folder, and renamed it to the 3.1 IPSW, and then tried to restore via DFU, and it actually installed all the way, no error messages.

    But JB doesn't work, it is the same as before, says it's waiting for the phone to reboot, and success etc...but the phone just sits on an all black screen and does nothing.

    Is there another way to tell if I actually have 3.0 installed? It says it is 3.1 in general/about, but I assume that is because of the renaming of the file, it thinks it is 3.1...but there is no way it could be right? As far as I know iTunes is still connecting to the server, because I haven't changed the Host file back.

    This sucks lol I want JB back!

    noone huh?

    Woot gone all day, and still not a single person to try and help me!!!! Fantastic...and my post mysteriously disappeared from the other forum I posted it on...Guess I'm just stuck.
    Last edited by memnoch_thedevil; 2009-09-16 at 05:30 AM. Reason: Automerged Doublepost

  4. #4
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Texas
    Posts
    259
    Thanks
    31
    Thanked 62 Times in 41 Posts

    Still no resolve, and now I cannot charge the phone, all of the sudden I am getting charging is not supported with this accessory...

  5. #5
    Green Apple iphonefreakify's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    57
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 1 Post
    you are not jailbroken any more so take it to APPLE CARE.

  6. #6
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    CA
    Posts
    751
    Thanks
    12
    Thanked 112 Times in 79 Posts

    @memnoch_thedevil, did you have cydia hash your ECID on fw 3.0?

    If the answer is yes:

    edit the host file Saurik told you to do.

    DFU restore to 3.0 (not 3.0.1)

    You should get error 1015.

    If it is 1015, go here and follow the instructions:

    http://modmyi.com/forums/3g-s-downgr...ssed-read.html


    If the answer is now, you did NOT have cydia hash your ECID, your stuck on 3.1 for now, sorry.

  7. #7
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Texas
    Posts
    259
    Thanks
    31
    Thanked 62 Times in 41 Posts

    Quote Originally Posted by iphonefreakify View Post
    you are not jailbroken any more so take it to APPLE CARE.
    I'm seriously thinking about it lmao.


    Quote Originally Posted by bondkt View Post
    @memnoch_thedevil, did you have cydia hash your ECID on fw 3.0?

    If the answer is yes:

    edit the host file Saurik told you to do.

    DFU restore to 3.0 (not 3.0.1)

    You should get error 1015.

    If it is 1015, go here and follow the instructions:

    http://modmyi.com/forums/3g-s-downgr...ssed-read.html


    If the answer is now, you did NOT have cydia hash your ECID, your stuck on 3.1 for now, sorry.
    Yeas my ECID was on Cydia, I did it both on 3.0 and 3.01...

    I am still convinced that it is some sort of USB problem. Especially since now all of the sudden it is telling me I can't use my cable to charge. I have tried 3 different USB cables and several ports on the PC. I think that the USB reading of the iphone is some how screwed up. Which means probably the best solution would be to take it to Apple Care, and getting a new phone, and then cross my fingers for a less than 3.1, and if not, hope a JB for 3.1 comes soon heh

  8. #8
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    CA
    Posts
    751
    Thanks
    12
    Thanked 112 Times in 79 Posts

    Quote Originally Posted by memnoch_thedevil View Post
    I'm seriously thinking about it lmao.




    Yeas my ECID was on Cydia, I did it both on 3.0 and 3.01...

    I am still convinced that it is some sort of USB problem. Especially since now all of the sudden it is telling me I can't use my cable to charge. I have tried 3 different USB cables and several ports on the PC. I think that the USB reading of the iphone is some how screwed up. Which means probably the best solution would be to take it to Apple Care, and getting a new phone, and then cross my fingers for a less than 3.1, and if not, hope a JB for 3.1 comes soon heh
    woah woah hold on. are you using the old cables? (the ones where it plugs into phone, you press the sides and it comes out)
    Because my 3GS doesn't charge w\ the old cables either.

    or the newer ones, the just pop out when you pull on em?

    and perhaps your ipod service is not running , Google 'itunes wont detect iphone' you'll find your answer.
    Last edited by bondkt; 2009-09-19 at 05:31 AM. Reason: spelling errors fixed

  9. #9
    In reply to the post above me (iphone not recognized in itunes), here is this iPhone not recognized in iTunes for Windows (There are links for the same issues on Macs at that link)

    I just happened to notice that while I was looking for my warranty cuz one of my speakers doesnt work.,

  10. #10
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    CA
    Posts
    751
    Thanks
    12
    Thanked 112 Times in 79 Posts

    Quote Originally Posted by L00i3 View Post
    In reply to the post above me (iphone not recognized in itunes), here is this iPhone not recognized in iTunes for Windows (There are links for the same issues on Macs at that link)

    I just happened to notice that while I was looking for my warranty cuz one of my speakers doesnt work.,
    One of them is a speaker, the other is a mic =P only one is supposed to work =p

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •