Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: WinterBoard...and...Carrier Logo???

  1. #1
    Default WinterBoard...and...Carrier Logo???
    Is winterboard capable of changing the carrier logo??? Thanks!
    You, sir, have been PWNED.
    Have I helped you at all? GIVE ME SOME LOVE, sry, I mean thanks...
    And remember, wear your seatbelt, don't run with scissors, and drink milk. Have a nice day!
    Apple Style Logo Battery
    MGS "!" Alert Custom Text Sound
    Two MGS Ringtones

  2. #2
    Retired Moderator A Retired Mod's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Independence, LA
    Posts
    5,642
    Thanks
    656
    Thanked 765 Times in 592 Posts

    You can use MakeItMine!

  3. #3
    True, true, but other than MakeItMine, to actually have an IMAGE???
    You, sir, have been PWNED.
    Have I helped you at all? GIVE ME SOME LOVE, sry, I mean thanks...
    And remember, wear your seatbelt, don't run with scissors, and drink milk. Have a nice day!
    Apple Style Logo Battery
    MGS "!" Alert Custom Text Sound
    Two MGS Ringtones

  4. #4
    Or you can use customize like i did... download a fileset for carrier and then just replace that with my own image


    any fileset image is fair game for creating your own... i changed my carrier and alarm icon
    "Search" is your friend

  5. #5
    iPhoneaholic opusandbill's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Republic of Texas
    Posts
    384
    Thanks
    24
    Thanked 304 Times in 60 Posts

    Quote Originally Posted by polishdemon View Post
    Is winterboard capable of changing the carrier logo??? Thanks!
    yes it is,
    the carrier logo is called "FSO_CARRIER_ATT.png" and "Default_CARRIER_ATT.png" and is located in the springboard app.

    this thread will tell you how to do it.
    go down till you see the sentence that starts wih these words "now to change an image on the springboard " and follow the directions.
    http://www.modmyi.com/forums/winterb...-tutorial.html
    Last edited by opusandbill; 08-23-2008 at 07:05 PM.

  6. The Following User Says Thank You to opusandbill For This Useful Post:


  7. #6
    Thanks guys!!!

    Just wondering...@opusandbill...which one should FSO and Default be...cuz I know there are different ones for the status bar on the springboard and once an app is open...as in the black status bar and then the silver one
    Last edited by polishdemon; 08-23-2008 at 07:24 PM.
    You, sir, have been PWNED.
    Have I helped you at all? GIVE ME SOME LOVE, sry, I mean thanks...
    And remember, wear your seatbelt, don't run with scissors, and drink milk. Have a nice day!
    Apple Style Logo Battery
    MGS "!" Alert Custom Text Sound
    Two MGS Ringtones

  8. #7
    iPhoneaholic opusandbill's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Republic of Texas
    Posts
    384
    Thanks
    24
    Thanked 304 Times in 60 Posts

    Quote Originally Posted by polishdemon View Post
    Thanks guys!!!

    Just wondering...@opusandbill...which one should FSO and Default be...cuz I know there are different ones for the status bar on the springboard and once an app is open...as in the black status bar and then the silver one
    sorry I do not know that answer, I used "make it mine" before winterboard came out and MIM deleted the files. i just know that those are the names.

  9. #8
    FSO is for the dark background or white graphic and the Default is for lighter background or is the black graphic.

  10. #9
    iPhone? More like MyPhone compton,Tx's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    168
    Thanks
    4
    Thanked 26 Times in 19 Posts

    yes it is,
    the carrier logo is called "FSO_CARRIER_ATT.png" and "Default_CARRIER_ATT.png" and is located in the springboard app.
    Actually it is no longer located in the Springboard app. It is now under Carrier Bundles. Only because I spent 2hrs. making my own winterboard theme and trying to change the carrier image!

  11. The Following User Says Thank You to compton,Tx For This Useful Post:

    love2drive2fast (01-10-2010)

  12. #10
    iPhoneaholic opusandbill's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Republic of Texas
    Posts
    384
    Thanks
    24
    Thanked 304 Times in 60 Posts

    Quote Originally Posted by compton,Tx View Post
    Actually it is no longer located in the Springboard app. It is now under Carrier Bundles. Only because I spent 2hrs. making my own winterboard theme and trying to change the carrier image!
    you are right.
    try this
    to change the AT&T carrier logo add this folder to your theme:

    com.apple.ATT_US

    you should have:
    /Library/Themes/(your theme)/Bundles/com.apple.ATT_US

    these are the 2 pngs:
    FSO_CARRIER_ATT.png
    Default_CARRIER_ATT.png
    Last edited by opusandbill; 08-24-2008 at 10:43 AM.

  13. The Following 2 Users Say Thank You to opusandbill For This Useful Post:

    love2drive2fast (01-10-2010)

  14. #11
    Green Apple
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    49
    Thanks
    38
    Thanked 7 Times in 6 Posts

    what if you have another carrier
    im on rogers

    im matching the spelling with rogers bundle found in the carriers bundles:
    com.apple.Rogers_ca
    and inside my two graphics i made:
    Default_CARRIER_ROGERS.png
    FSO_CARRIER_ROGERS.png


    following above.. but substituting ATT_US with Rogers_ca

    what am i doing wrong?
    its not working

  15. #12
    iPhoneaholic opusandbill's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Republic of Texas
    Posts
    384
    Thanks
    24
    Thanked 304 Times in 60 Posts

    Quote Originally Posted by jerry69 View Post
    what if you have another carrier
    im on rogers

    im matching the spelling with rogers bundle found in the carriers bundles:
    com.apple.Rogers_ca
    and inside my two graphics i made:
    Default_CARRIER_ROGERS.png
    FSO_CARRIER_ROGERS.png


    following above.. but substituting ATT_US with Rogers_ca

    what am i doing wrong?
    its not working
    not sure why it is not working if you followed the path in my last post it should work.

    If you are using a 3g phone that may be the problem.
    Last edited by opusandbill; 08-29-2008 at 08:46 AM.

  16. #13
    Green Apple
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    49
    Thanks
    38
    Thanked 7 Times in 6 Posts

    Quote Originally Posted by opusandbill View Post
    not sure why it is not working if you followed the path in my last post it should work.

    If you are using a 3g phone that may be the problem.
    as a matter of fact i am using a 3g phone
    why is there another way to do a 3g phone or is it not compatible
    do i need to adjust or build a new plist file somewhere?


    btw up till now
    i replaced the two pics:
    Default_CARRIER_ROGERS.png
    FSO_CARRIER_ROGERS.png in the carrier bundles dir in Rogers_ca.bundle and it works that way perfectly
    but im trying to do it through winterboard

  17. #14
    iPhoneaholic opusandbill's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The Republic of Texas
    Posts
    384
    Thanks
    24
    Thanked 304 Times in 60 Posts

    Quote Originally Posted by jerry69 View Post
    as a matter of fact i am using a 3g phone
    why is there another way to do a 3g phone or is it not compatible
    do i need to adjust or build a new plist file somewhere?


    btw up till now
    i replaced the two pics:
    Default_CARRIER_ROGERS.png
    FSO_CARRIER_ROGERS.png in the carrier bundles dir in Rogers_ca.bundle and it works that way perfectly
    but im trying to do it through winterboard
    it should work through winterboard.
    make sure that you have this path: /Library/Themes/(theme name)/Bundles/com.apple.Rogers_ca

    regarding 3g I have seen several post were people where having problems getting everything with winterboard to work. Saurik (who made winterboard) probably has a 2g phone.

  18. The Following User Says Thank You to opusandbill For This Useful Post:

    jerry69 (08-30-2008)

  19. #15
    Green Apple
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    49
    Thanks
    38
    Thanked 7 Times in 6 Posts

    i did what you said.. still didnt work
    but
    i peaked inside the info.plist for the carrier bundle
    and saw it called for:

    /Library/Themes/Canadian.theme/Bundles/com.apple.ROGERS
    ->Default_CARRIER_ROGERS.png
    ->FSO_CARRIER_ROGERS.png
    ->Info.plist
    ->carrier.plist
    so i changed it to that directory named above(tried everything else)
    and it worked instantly !!!!
    YEEEESSSSS!

    btw this is the factory default:
    /System/Library/Carrier Bundles/Rogers_ca.bundle
    ->Default_CARRIER_ROGERS.png
    ->FSO_CARRIER_ROGERS.png
    ->Info.plist
    ->carrier.plist


    and now it works perfectly
    thanks bro,, couldnt of done it without you
    i spent hours upon hours upon hours searching every site i could find

    i'll up it once im done
    make you an honorary Canadian
    Last edited by jerry69; 08-29-2008 at 05:36 PM.

  20. #16
    what happens if the winterboard theme u r using somehow won't allow u to change it, how do u change it?

  21. #17
    can you guys help me with this same exact problem only with t-mobile. im in the US but none of the bundles say TMobile_US. theres:
    TMobile_at
    TMobile_cz
    TMobile_Germany
    TMobile_hr
    TMobile_hu
    TMobile_me
    TMobile_mk
    TMobile_nl
    TMobile_pl
    TMobile_sk
    any ideas on which one i should use and also do i need to include the Info.plist file to get it working? i have a 2g iphone by the way. any help is greatly appreciated, ive been trying to get this to work for a while now to no avail

  22. #18
    Quote Originally Posted by sirganon View Post
    can you guys help me with this same exact problem only with t-mobile. im in the US but none of the bundles say TMobile_US. theres:
    TMobile_at
    TMobile_cz
    TMobile_Germany
    TMobile_hr
    TMobile_hu
    TMobile_me
    TMobile_mk
    TMobile_nl
    TMobile_pl
    TMobile_sk
    any ideas on which one i should use and also do i need to include the Info.plist file to get it working? i have a 2g iphone by the way. any help is greatly appreciated, ive been trying to get this to work for a while now to no avail
    Because TMobile is not an official carrier in the US (only ATT) you will find your carrier in the "Unknown.bundle". The Bundlefolder has to be named "com.apple.Unknown".

    The images you have to change are "Default_CARRIER_TMOBILE.png" & "FSO_CARRIER_TMOBILE.png"

    I hope that helps.

  23. The Following User Says Thank You to user2008 For This Useful Post:

    sirganon (09-11-2008)

  24. #19
    thanks a lot, it worked.

  25. #20
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Japan
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I'm using Softbank iPhone 3G, it do not show the carrier bundles with image, it's text. When I copy 2 new image files and restart, it was not change to image, always text. Does anyone can help me! Thanks alot!!!

Page 1 of 2 12 LastLast
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •