+ Reply
Results 1 to 7 of 7

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Iphone 3gs signal drop/no SIM

is a discussion within the

Unlocking / Activation

forums, a part of the

iPhone Modding

section;
Hey, I'm trouble with an Iphone 3gs 5.0.1 on Ipad 6.15.00, The iPhone will not search for my sim card unless I do the airplane mode on/off, any idea whats
...
  1. #1
    Green Apple
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    62
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Iphone 3gs signal drop/no SIM
    Hey, I'm trouble with an Iphone 3gs 5.0.1 on Ipad 6.15.00, The iPhone will not search for my sim card unless I do the airplane mode on/off, any idea whats causing it? unstable bb? I upgraded from 4.1 via snowbreeze

  2. #2
    My iPhone is a Part of Me Susty's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Europe
    Posts
    785
    Thanks
    9
    Thanked 100 Times in 99 Posts

    Just curious here... If you switch off 3G, data & location services then reboot the phone, do you now find that it becomes stable until you switch on location services again?

  3. #3
    Green Apple
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    62
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    going to try that now.

    EDIT.


    Just tried inserting my sim after you suggesting turning off everything, I still get no sim

    EDIT 2

    Airplane mode on/off, managed to pick up T-mobile with only 1 bar inside and then it started doing no service

    Anyone there?

    Is anyone there?????????????
    Last edited by MiaField; 02-11-2012 at 02:57 PM.

  4. #4
    My iPhone is a Part of Me Susty's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Europe
    Posts
    785
    Thanks
    9
    Thanked 100 Times in 99 Posts

    When you upgraded, did you preserve the baseband or re-install it?

  5. #5
    Green Apple
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    62
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Snowbreeze preserved the Baseband. IOTWS I did not flash the Ipad BB again when Upgrading to 5.0.1

  6. #6
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    May 2008
    Location
    California
    Posts
    158
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 9 Posts

    I had the same problem with 5.0.1 on 3GS 05.13.04, it keep searching for network signal for a long period of time and sometime found network some not. Downgrading back to 4.3.3 to make it works. May be the 5.0.1 & ultrasn0w not working well together.

  7. #7
    Green Apple
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    62
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    I flashed the Baseband again, I'm guessing its a hardware issue now but anyways the iPhone doesn't lose signal after it picks up after doing the Airplane mode toggle.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts