+ Reply
Results 1 to 12 of 12

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: PWNAGE'd my iPhone...but....(PROBLEM)

is a discussion within the

OS X Specific Modding Discussion

forums, a part of the

Computer Modding Software

section;
...phone function is not working. WiFi symbol shows up, but AT&T does not and no bars are present. Any advice? When the phone is supposed to be in Recovery mode
...
  1. #1
    What's Jailbreak? shorty2k1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Atlanta (by way of St. Louis)
    Posts
    16
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default PWNAGE'd my iPhone...but....(PROBLEM)
    ...phone function is not working.

    WiFi symbol shows up, but AT&T does not and no bars are present.

    Any advice?

    When the phone is supposed to be in Recovery mode before clicking IPSW Builder, it isn't. It's activated.
    Last edited by shorty2k1; 04-12-2008 at 06:11 PM. Reason: Automerged Doublepost
    This is M'iPhone - get your own!

  2. #2
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Los Angeles
    Posts
    20
    Thanks
    36
    Thanked 5 Times in 2 Posts

    yeah i had the same problem with the PWNAGE tool.
    NILO CASTELLANO
    FREE IPHONE
    IPhone:16GB
    Product Version: 1.1.4(4A102)
    Baseband Version:+(Modem Firmware 04.04.05_G)
    +(Bootloader Version 3.9_M3S2)
    I tunes Version:7.6
    Zip Phone Version: 2.5
    MAC OS X: 10.4.11
    T-mobile Unlimited Minutes+T-Zones

  3. #3
    Livin the iPhone Life Poseidon79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8,265
    Thanks
    819
    Thanked 1,681 Times in 1,159 Posts

    You need to UNLOCK with BootNeuter in order for it to flash the baseband and get service with ANY provider. I'm on ATT and I had to do it... but it won't hurt anything.

  4. The Following User Says Thank You to Poseidon79 For This Useful Post:

    shorty2k1 (04-12-2008)

  5. #4
    What's Jailbreak? shorty2k1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Atlanta (by way of St. Louis)
    Posts
    16
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    @ Poseidon - so which boxes need to be checked?
    This is M'iPhone - get your own!

  6. #5
    adm
    adm is offline
    Green Apple
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    69
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    anyone ever conclude this? I'm having the exact same problems.. a little clarification would help.

    thanks

    welp i think i fixed it, but now i cannot send mail. weird
    Last edited by adm; 04-19-2008 at 04:21 AM. Reason: Automerged Doublepost

  7. #6
    Retired Moderator bhz1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southeastern Pennsylvania
    Posts
    2,533
    Thanks
    93
    Thanked 363 Times in 273 Posts

    http://www.modmyi.com/forums/showpos...&postcount=159

    I just posted about my winpwn experience here. I think not unlocking messed me up. The lockdownd gave me phone but messed other stuff up. Maybe when I have some time I'll try again and use bootneuter.


    If I've helped you, you can help me by clicking on that Thanks button.
    iPhone, the Swiss Army knife of the 21st Century.

  8. #7
    adm
    adm is offline
    Green Apple
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    69
    Thanks
    14
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    yeah once I redid the process and chose Unlock/Neuter it all seems to be fine now.

  9. #8
    Livin the iPhone Life
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Boston, MA
    Posts
    1,033
    Thanks
    16
    Thanked 143 Times in 138 Posts

    users with AT&T iphone accounts need to activate through itunes after pwning your phone and restoring with custom firmware. to do so, you need to make sure that when building your ipsw file that activate is unchecked

  10. #9
    Retired Moderator bhz1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southeastern Pennsylvania
    Posts
    2,533
    Thanks
    93
    Thanked 363 Times in 273 Posts

    users with AT&T iphone accounts need to activate through itunes after pwning your phone and restoring with custom firmware. to do so, you need to make sure that when building your ipsw file that activate is unchecked
    I tried this last week and it ended up messing my phone up. I lost weather.app and had a very shaky signal for phone.

    I restored and re-did jailbreak with Ziphone 2.5 and it worked like before.

    I got brave again and re-did my PWN today and just finished my remodding and everything seems to work even better than with ziphone.

    This is what I did- I do have a legit ATT account by the way:

    1: restore to a clean stock 1.1.4 in iTunes
    2: used winpwn and pwned my iPhone
    3: compiled custom IPSW using stock 1.1.4 that was downloaded thru iTunes, custom logos, left everything checked as is.
    4: restored using my new custom firmware with itunes.
    5: reset my wifi settings and set auto lock to never
    6: downloaded bootneuter and ran it- I happen to have a 3.9 bootloader so I made sure that was set but I made sure Neuter and Unlock were set to "on" and FakeBlank set to "off" (I realize that ATT doesnt need to be unlocked but this is the only way this gave me reliable signal back)
    6: Installed community sourced in installer and then the 4 sources that showed up afterwards.
    7: Installed Cydia
    8: Went back to Installer and installed Open SSH
    8a: Installed Youtube activation fix.
    9: Installed Summerboard (Using Installer)
    10:Installed Customize (the same way as with my old 1.1.4)
    11: Installed all other apps I wanted from Cydia.
    12: Installed other 3rd party apps that were not available on Cydia with Installer.
    13:Installed system volume boost 1.1.4

    I have a fantastically working phone with the strongest signal yet. I didnt drop signal in a place in my neighborhood that I have perpetually dropped signal (it never went below 2 bars!)

    NOTE: I discovered that i did not need to install fake BSD subsystem. When I did that Cydia no longer installed anything. I reinstalled Cydia thru Installer and all is well with both app packagers.

    Note 2: Same hosts file fix if you want MobileChat. No other fixes needed.

    Apps I'm running all working, unless otherwise noted:

    Summerboard
    Categories
    BossPrefs
    Mobile Chat
    Guitarist- (need to make sure media is in correct folder them test again had to move media to correct folder- buried in an extra media folder) NOW WORKS
    Karajan ear Trainer
    Drummer
    Pianist
    Pocket Guitar (crashed to springboard- had to move media to correct folder- buried in an extra media folder)NOW WORKS
    Mobile Finder
    Pusher
    Sendfile (not tested yet)
    SendPics
    iDeleteMail
    TextEdit
    Poof
    Level
    Stumbler
    colloQ
    MACalc
    Terminal
    Converter
    Sketches
    Voice Notes
    Capture
    weDict
    Block Puzzle
    4Balls
    Domino
    Pool
    Towers of Hanoi
    Garf
    PuzzleManiak
    Tris
    ContraSense
    Mahjong
    TTR
    iCopter
    iPhysics all levels i have downloaded including iPinball and Moo'N'Patrol
    iSolitaire (old version with themes)
    Sysinfo
    UIctl
    Last edited by bhz1; 04-21-2008 at 01:33 PM.


    If I've helped you, you can help me by clicking on that Thanks button.
    iPhone, the Swiss Army knife of the 21st Century.

  11. #10
    Livin the iPhone Life Napoleon_PhoneApart's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Upper Marlboro, MD
    Posts
    1,321
    Thanks
    166
    Thanked 88 Times in 76 Posts

    Quote Originally Posted by jtesnani View Post
    users with AT&T iphone accounts need to activate through itunes after pwning your phone and restoring with custom firmware. to do so, you need to make sure that when building your ipsw file that activate is unchecked
    The exception to that (at least for me) is when restoring to the 2.0 firmware. I had to check the "activate" box in Pwnage in order to have service with AT&T.

  12. #11
    iPhoneaholic hiflyer's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    396
    Thanks
    3
    Thanked 77 Times in 74 Posts

    bhz1

    Great run down on your Iphone. Glad to see you are using cydia. The "fake BSD" is only required on apps that won't install without seeing the original BSD .

  13. #12
    Retired Moderator bhz1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southeastern Pennsylvania
    Posts
    2,533
    Thanks
    93
    Thanked 363 Times in 273 Posts

    Quote Originally Posted by hiflyer View Post
    bhz1

    Great run down on your Iphone. Glad to see you are using cydia. The "fake BSD" is only required on apps that won't install without seeing the original BSD .
    Interestingly when I tried this last week, I couldn't install anything in Installer without the Fake BSD Subsystem. Today I actually found it was causing more problems with Cydia and I didn't even need it to use Installer.

    I wish I knew more about using all the tools Cydia provides but I was weaned on DOS/Windows. I have an unused desktop in my basement and am thinking of trying out Linux. Just what my family would want, me playing with more computers/ gadgets, NOT.


    If I've helped you, you can help me by clicking on that Thanks button.
    iPhone, the Swiss Army knife of the 21st Century.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts