Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 31

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Mobile Terminal vt100

  1. #1
    Owner / Founder - ModMyi
    aka poetic_folly
    Kyle Matthews's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Tampa, Florida, United States
    Posts
    8,481
    Thanks
    570
    Thanked 4,807 Times in 1,227 Posts

    Default Mobile Terminal vt100
    This is one of the first apps created for the iPhone, and is a Terminal emulator. Mobile Terminal supports vt100, gestures, and color.

    Mobile Terminal vt100 is available via <a href="http://code.google.com/p/mobileterminal/">their site</a>, iBrickr/Breezy, and Installer.

    <a href="http://code.google.com/p/mobileterminal/"><img src="http://www.modmyi.com/appimages/term-vt100.jpg"></a>

    <a href="http://code.google.com/p/mobileterminal/">http://code.google.com/p/mobileterminal/</a>

  2. #2
    in the Down Load tab...next to the app, it says "unstable"....so is it safe to use?

  3. #3
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Davis, California
    Posts
    674
    Thanks
    21
    Thanked 83 Times in 74 Posts

    I think the last "stable" version is on there too.. it might be as old as like v85. But i think its not vt100? Can someone give me a really simple explanation of what vt100 means?

  4. #4
    I am trying to reset my iphone. Please help.

  5. #5
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Davis, California
    Posts
    674
    Thanks
    21
    Thanked 83 Times in 74 Posts

    and on Installer i see MobileTerminal and Term-vt100? can someone explain the difference?

  6. #6
    Owner / Founder - ModMyi
    aka poetic_folly
    Kyle Matthews's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Tampa, Florida, United States
    Posts
    8,481
    Thanks
    570
    Thanked 4,807 Times in 1,227 Posts

    The VT100 was a video terminal made by Digital Equipment Corporation (DEC) which became the de facto standard used by terminal emulators. It was introduced in August 1978, following its predecessor, the VT52, and communicated with its host system over serial lines using the ASCII character set and control sequences (a.k.a. escape sequences) standardized by ANSI. In fact, the VT100 was the first terminal to implement a subset of the standard proposed by ANSI in X3.64. ...
    en.wikipedia.org/wiki/VT100
    .


    ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A [select] [start] Kyle Matthews

  7. #7
    Well VT runs the top command where Terminal either wouldnt or has some kind of conflict with Summerboard. Looks like I'm keeping both on my Phone.

    Can VT do more things than Terminal, or visa versa?
    Various 'Books old and new
    8 Giggity, Giggity, Gigg-it-y.

  8. #8
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Davis, California
    Posts
    674
    Thanks
    21
    Thanked 83 Times in 74 Posts

    VT can pico. I only kinda know what that means.

  9. #9
    Default Liking vt100 terminal..
    Loving the terminal. SSH, and vi, the only things I need.


  10. #10
    my Vt100 or or terminal app crashes now, Is this a summerboard related problem? I can't really name names here what app I have added since I'm not sure which recent app is causing it.

  11. The Following User Says Thank You to rexxiboy90807 For This Useful Post:

    Fload (09-24-2007)

  12. #11
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Davis, California
    Posts
    674
    Thanks
    21
    Thanked 83 Times in 74 Posts

    umm.. I have SummerBoard 1.21 running, and Term-vt100 (latest ver. off installer) runs fine.. Where is it crashing? Right after it loads, or after a command?

  13. #12
    I am having the same issue with term vt100. When it loads and I go to type more than 3 characters or hit return on the keyboard, the program will close. I am running the latest summerboard. But not sure what is causing this to crash. It was working fine the other day.

    - Garrett

  14. #13
    Quote Originally Posted by garretwp View Post
    I am having the same issue with term vt100. When it loads and I go to type more than 3 characters or hit return on the keyboard, the program will close. I am running the latest summerboard. But not sure what is causing this to crash. It was working fine the other day.

    - Garrett
    I'm getting this problem too.

  15. #14
    For me, I could type three characters then it would go to the next line. Now it just crashes on load. I have to hold down the power/hold key combo and reset the phone.

    Webshell does the same thing so I don't think it's terminal related, it's some setting on the phone or in the bins that have changed.

    I can putty into the phone thought, and that works just fine.

    -David

  16. #15
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Davis, California
    Posts
    674
    Thanks
    21
    Thanked 83 Times in 74 Posts

    its working fine... it crashed once on me, but that was after messing around for a while.. I don't remember exactly what caused it, but i think it was just a bug... right after loaded it back up and its fine, I can't even replicate the crash.

  17. The Following User Says Thank You to unclear For This Useful Post:

    username0 (11-09-2007)

  18. #16
    If I putty into the phone, I can log in but if I type in a few characters, the putty session with close. This is the same with the terminal app.

    - Garrett

  19. #17
    same here, terminal, vt100 and putty shutting down after entering third character/sign... anybody knows how to handle this issue? in the other thread sbdy reinstalled bsd-subsystem and got it fixed... ?!?

  20. #18
    iPhone? More like MyPhone renegaderon's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Mississippi, Gulf Coast
    Posts
    218
    Thanks
    10
    Thanked 30 Times in 25 Posts

    Try reinstalling BSD Subsystem

  21. The Following 2 Users Say Thank You to renegaderon For This Useful Post:

    beanoguy (09-26-2007), parastie (09-23-2007)

  22. #19
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Poland (most of the time)
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Quote Originally Posted by renegaderon View Post
    Try reinstalling BSD Subsystem
    That fixed my problem, thanks!

  23. #20
    Reinstalling the bsd filesystem fixed the issue as well. Thanks

    - Garrett

Page 1 of 2 12 LastLast
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •