Results 1 to 19 of 19

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: iPod Touch 3g on iOS 5.1 wont connect to Ad Hoc network

  1. #1
    Default iPod Touch 3g on iOS 5.1 wont connect to Ad Hoc network
    I have Windows 7 and I created an Ad Hoc network. I connected to it with my ipod yesterday and it was working fine but today when i tred to open safari I got a message saying "Cannot open page: Safari cannot open the page because it is not connected to the internet." When i go into settings > Wi-Fi i can see the Network i created and my ipod connects to it, i can see the check mark and the wifi signal on the top left on my status bar shows up as if it had successfully connected but i cant use the internet. Does anyone know a solution?
    Ive tried repringing/Rebooting my ipod, creating a new Ad Hoc network, resetting my network settings, and restarting my computer and redoing it all over but I cant seem to find a solution. Could anyone help me out? I haven't downloaded/Installed anything new since i last successfully connected to the internet using my Ad Hoc network.
    Last edited by ericsadoodoo2; 04-15-2012 at 03:28 PM.

  2. #2
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Have you enabled internet connection sharing?
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  3. #3
    yes

    yes i did
    Last edited by ericsadoodoo2; 04-15-2012 at 04:22 PM.

  4. #4
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    When did this stopped working? Was it a long time ago?
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  5. #5
    it was this mourning, it worked just fine last night

  6. #6
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Good. Open start and type restore on the search, and open the restore to a certain point program (or something similar) in there youll choose a restore point when the ad hoc network was working. April 14th for example and begin the process.

    This will not affect your documents ony installed programs today, if any. When finished it should work like before.
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  7. #7
    but i haven't installed any programs, should i till try it?

  8. #8
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Yes, try it. It will work.
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  9. #9
    I restored my computer but when i try to go into safari it still says "Cannot open page: Safari cannot open the page because it is not connected to the internet."

  10. #10
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Did you restored it to a date it was working? Try april 13th...it should work...
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  11. #11
    Yes, I tried restoring it to the day it worked and also a day before it worked and it still didn't work

  12. #12
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Weird. Im out of ideas...
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  13. #13
    I had the same problem. My ad hoc network wouldn't work for half a year until I stumbled upon this fix. Before you start, make sure internet connection sharing is off. This is for a Vista PC but it's basically the same for 7.

    Go to "Network" --> "Manage Network Connections" (on the left hand pane) --> Select both Local Area Connection and Wireless Network by holding down ctrl and clicking both icons --> right click it and select create bridge. Enable internet connection sharing and the ad hoc network should work again.

  14. #14
    how do i disable it on vista?

    sorry im on windows 7 not vista.. how do i do this on 7?
    Last edited by ericsadoodoo2; 05-10-2012 at 09:43 AM.

  15. #15
    I'm not too sure.. Try this Create Wireless Ad Hoc Network in Windows7 to Share Internet If I figure it out I'll get back to you.

  16. #16
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    Same process.
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  17. #17
    When i select Local Area Connection and Wireless Network Connection i get an alert saying 'To Create a Network Bridge, you must select atleast two LAN or HighSpeed Internet connections that are not being used by Internet connection SHaring Center.. How do i fix this?

  18. #18
    Livin the iPhone Life celeron's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    5,831
    Thanks
    51
    Thanked 340 Times in 323 Posts

    No, dont bridge the networks.

    Open Connect to a Network by clicking the Start button , and then clicking Connect to.

    Click Set up a connection or network.

    Click Set up an ad hoc (computer-to-computer) network, click Next, and then follow the steps in the wizard.
    If my post was good, click the button in my post

    New to jailbreaking? Have a look at my Redsn0w Guide

  19. #19
    thats what ive been doing, my ipod shows a strong connection signal but when i try to open safari i get a message saying im not connected to the internet. The ip comes up as 169.xxx ive been able to do this before but i havnt been able to use my ad hoc network on my ipod anymore. Ive already tried a system restore but had no luck

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •