+ Reply
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 41 to 60 of 87

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Leopard 10.5.5 + Pwnage = error 1600?

is a discussion within the

iPhone News

forums, a part of the

General iPhone

section;
Originally Posted by Grip actually customize does work.. i believe alot of the artowrk changed.. thats why the file sets and themes may not be changing.. i use customize for
...
  1. #41
    Green Apple mbaharvard's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Florida
    Posts
    84
    Thanks
    64
    Thanked 9 Times in 9 Posts

    Quote Originally Posted by Grip View Post
    actually customize does work.. i believe alot of the artowrk changed.. thats why the file sets and themes may not be changing.. i use customize for change the strings for example.. instead of slide to unlock mine says.. Grip's iPhone.. and the slider is black nobody ever know what to do with it..
    [/url]
    Sorry, poseidon, to get off topic, but Sure, Customize works for string editing, but try anything else! All you have is an error message about working offline and you must go online! If you have a different experience - I'D LIKE TO KNOW! Consensus is that the website is down and no themes can be uploaded - although Winterboard is 10X better!
    Last edited by mbaharvard; 09-17-2008 at 12:27 AM. Reason: Apologies to Poseidon for being off topic

  2. #42
    Green Apple
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Yup, same error here, but i just made a different firmware and tried it on my macbook! and it worked!!! My mac mini failed. Both running 10.5.5 by the way!

  3. #43
    What's Jailbreak? EmDoubleU's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    13
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by cjgonzales1900 View Post
    has anyone got Pwnage tool on mac to work with 2.1?
    yea, i got 2.1 to work. 2g iphone upgraded from 1.1.4. i got errors the 1600 a few times before it worked though. My screen went black and couldnt get into restore mode. I found that dfu and restore arent the same even though the steps are similar.
    dfu: with phone on, hold down home+power 10 sec, then home for 10sec.

    restoreower phone off, then hold home+phone 10 sec, then home for 10sec.

    once i got the phone in restore, restored with custom firmware 2.1 and was up and running.

  4. The Following User Says Thank You to EmDoubleU For This Useful Post:

    cjgonzales1900 (09-17-2008)

  5. #44
    iPhone? More like MyPhone cjgonzales1900's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    California
    Posts
    166
    Thanks
    20
    Thanked 26 Times in 22 Posts

    ok cuz i tried both restore and DFU like 2 times each and they both made my iphone 2g upgraded from 2.0.2 stay stuck in boot mode then i restored to original apple 2.1 n tried to restore and DFU again and no luck so then i restored again to Apple 2.1 and used quickpwn but it wouldnt let me restore from a backup it would freeze so now im running on 2.1 quickpwn firmware thanks

    r u running Mac or Win?
    Last edited by cjgonzales1900; 09-17-2008 at 12:41 AM. Reason: Automerged Doublepost

  6. #45
    Green Apple Macboy67's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Los angeles, CA
    Posts
    44
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wow good thing I didnt update

  7. #46
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    146
    Thanks
    15
    Thanked 9 Times in 9 Posts

    Quote Originally Posted by cjgonzales1900 View Post
    ok cuz i tried both restore and DFU like 2 times each and they both made my iphone 2g upgraded from 2.0.2 stay stuck in boot mode then i restored to original apple 2.1 n tried to restore and DFU again and no luck so then i restored again to Apple 2.1 and used quickpwn but it wouldnt let me restore from a backup it would freeze so now im running on 2.1 quickpwn firmware thanks

    r u running Mac or Win?
    WHAT? this does not make sense. and can you guys please use a period or a comma or something. its hard to read them without it.

    your saying that you restored to 2.1 using quickpwn but did not let you restore from backup, then your running a 2.1 quickpwn firmware? eh?


    OLD INFO I forgot where to get this again. Link?

  8. #47
    iPhone? More like MyPhone cjgonzales1900's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    California
    Posts
    166
    Thanks
    20
    Thanked 26 Times in 22 Posts

    so which other ones must you have in order to restore from a backup?

    yes i restored in itunes with the original 2.1 software. then i used quickwn. i used pwnage too first to make a custom firmware 2.1. Then tried to restore, it went threw and when the iphone restarted it wouldnt load just stayed in boot mode.
    Last edited by cjgonzales1900; 09-17-2008 at 01:46 AM. Reason: Automerged Doublepost
    "Answering 1 Question at a Time."

    iPhone 4: 32GB iOS 4.1 JB
    MacBook Pro 13.3": 2.26ghz/4GB/160GB SL 10.6.5
    iMac 21.5": 3.06ghz/4GB/500GB SL 10.6.5

  9. #48
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Richmond, Darlington, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I've updated to Mac OS 10.5.5, and when I restore with the modded firmware I either get the error 1600, or my iphone freezes during bootup just showing the silver apple.

  10. #49
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I was getting the 1600 error prior to the leopard update until I read not to go into DFU mode - just do an option-restore in itunes and choose your custom firmware. Now on 2.1 with no problems.

  11. #50
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Milky Way, Solar System, Earth
    Posts
    140
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Ran full update on a "brand new mac" (10.5.5 + iTunes 8 + ...).
    Connected previously pwned 2.0.1 iPhone.
    Clicked on a "download only" in iTunes.
    Ran PwnageTool, made my own firmware.
    Successfully restored.
    Edit Poseidon: You were successful b/c your phone had been pwned already. This problem is for phones in a stock, non-pwned state.
    Last edited by Poseidon79; 09-17-2008 at 10:03 AM.
    PRAETORIANNI NONNUMQUAM IN PROELIO NUMQUAM IN BELLO SUPERANTUR

  12. #51
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Richmond, Darlington, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Update

    I've just used QuickPwn, and it worked a treat. PwnageTool I'm still getting the error 1600 with it.

  13. #52
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I had some real troubles restoring my iPhone after upgrading. But i figured it out at last. I got a previously pwned iPhone 3G, and did not work for me to restore with a custom FW directly. I got an error when unpacking the FW (error 6 ?). I tried to uninstall iTunes and then reinstall it but that did not work either. So i tried to start pwnage tool again and made a new custom fw and this time i clicked "no" and put the phone in DFU mode. Before i put it in DFU mode the phone was in "connect to itunes" from the previous faulty restore

    So after putting it in DFU mode i was able to restore sucessfully Now running 2.1, pwned.

    Cheers.
    Edit Poseidon: Your phone was "previously pwned"... this is why it worked.
    Last edited by Poseidon79; 09-17-2008 at 10:05 AM.

  14. #53
    SMG
    SMG is offline
    What's Jailbreak? SMG's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Same here Quickpwn failed to boot past logo, it just kept vibrating every few minutes. Tried then got Pawnage Tool but got error 1600, so i put it into recovery mode and it worked a treat.

    Itunes 8, OSX 10.5.5, 3G Iphone.

  15. #54
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    12
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Leopard 10.5.5 + Pwnage = error 1600?
    I was trying to pwn (with pwnagetool 2.1) a 3G yesterday BEFORE I updated to 10.5.5 and I was getting error 1600. I ended up using Quickpwn instead on the 3G.

  16. #55
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default This is how it worked for me
    iPhone (before):
    - IPhone 2G bought in the US, unlocked and used in Switzerland since November 2006
    - Firmware 2.0.2 updated using Pwnage Tool

    Computer:
    - Mac Book Air running Mac OSX 10.5.5
    - iTunes 8

    Process:
    - After a number of attempts on Pwnage getting the iTunes (1600) error and on QuickPwn getting a "QuickPwn doesn't support your iPhone firmware" error (???). I did the following:
    - Created own ipsw using Pwnage tool - replacing previously created 2.1 ipsw.
    - Answered NO to the question "Have your phone been Pwnaged before?"
    - Put the phone in DFU mode using this How To Put The iPhone Into DFU Mode rather than the Pwnage steps. i.e. you see the logos rather than a black screen
    - Followed all iTunes instructions/steps and it did work beautifully

    Hope it helps...

    Edit Poseidon: Your phone was previously pwned on the 2.0.2 firmware so this is why it worked.
    Last edited by Poseidon79; 09-17-2008 at 10:09 AM. Reason: Automerged Doublepost

  17. #56
    Green Apple
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    47
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    you guys hwo are getting the error.. have you pwned before . if so you dont put in dfu just restore with custom firmware .. that may be the problem....


    if you are new stock pwnage.. you shouldnt really have a problem..

    just dfu then custom restore.. i have 10.5.5 and dont see a problem.

  18. #57
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    25
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    It worked fine for me.

    first: update MBP with software update. it updated my os x to 10.5.5 and itunes to version 8.

    after that, opened itunes and made sure was on itunes 8.
    then connected my iPhone 2g previously pwned 2.0.1
    did a backup of phone before started
    opened the new pwnagetool 2.1
    had already dled fw 2.1.ipsw
    ran pwnagetool in expert mode
    ran like a charm
    took about 30-40 minutes (while I grilled and ate dinner)
    followed the osx guide for 3g and it worked just like stated
    put phone in restore (not dfu ) mode
    let itunes find it and then (which i have never done before) restored the phone from the backup that i had created before i started.
    everything is working fine. had all my text msg, recent phone calls and everything else from my backup. pretty sweet

    seems to run a little faster. apps loading faster. hadnt got to test it a whole lot

  19. #58
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    815
    Thanks
    417
    Thanked 108 Times in 80 Posts

    poseidon,
    my phones were all stock, activated with at&t, none were pwnd. they all worked.
    i believe most people are having problems from the fact that DFU mode has changed since 1.1.4
    it is a slightly different process for 2.0+
    i let pwnage tell me what to do and it worked fine.
    make sure you use the pwnage from the devteam,
    then you dont just double click to install, you have to use unarchiver i think.
    also delete old pwnage before installing.
    DO NOT run pwnage from anywhere but your main Hard drive.
    put it in the apps folder in a folder called pwnage.
    then put the stock 2.1 restore in there with it, then the bootloader files.
    start pwnage. follow all steps.
    open itunes 8, option click restore and pick your custom (that you save to the pwnage folder in apps)

    whats so hard?

    for the people talkin bout customize.
    how can you even compare stupid winterboard to customize???
    but if customize is only good for editting strings, then screw it. i will wait
    Last edited by tattoojack; 09-17-2008 at 10:25 AM.

  20. #59
    Livin the iPhone Life Poseidon79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8,265
    Thanks
    819
    Thanked 1,681 Times in 1,159 Posts

    Based on my own personal experience and the multiple reports of the same issue I don't think it's a simple DFU thing tattoojack. It seems like you are the special case that is having success and almost all others that avoided the issue were previously pwned. I am very happy you are not having issues like many other members.

    http://www.everythingicafe.com/forum...0-a-36720.html

    I will attempt to uninstall all traced of pwnage this evening and follow you file placement method with the bootloaders and firmwares... etc. Thanks for the tip. Anyone else wanna try this?
    Last edited by Poseidon79; 09-17-2008 at 10:54 AM.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  21. #60
    Green Apple artbran's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    32
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Everything worked great here...

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts