Results 1 to 17 of 17

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: iPhone volume up button doesn't work

  1. #1
    Default iPhone volume up button doesn't work
    I was cleaning my iPhone then I guess water went in the volume
    (very little water)
    It started to act up

    Sometimes it works sometimes it doesn't

    No the up volume does not work at all but the low volume works great..

    If I Change the flex assembly will it solve my problem?

    I can still control the volume via settings

    Any help would be greatly appreciated

    Thanks

  2. #2
    if the water indicators have not triggered why not go to apple and replace it?
    Quote Originally Posted by ikesmasher View Post
    that was officially the scariest thing you have ever said str4y.
    Quote Originally Posted by Pancho paco View Post
    Dude T.M.I

  3. #3
    If the water accident happened today. I would give it a couple of days to dry out. I would just use the iPhone like you always do. Then if still bad after several days, hopefully it is only a flex cable problem at the spot, and not water damage deeper into the phone. Always use isopropyll alcohol to clean iPhone. Water ouch.

  4. #4
    Quote Originally Posted by 805 93003 View Post
    If the water accident happened today. I would give it a couple of days to dry out. I would just use the iPhone like you always do. Then if still bad after several days, hopefully it is only a flex cable problem at the spot, and not water damage deeper into the phone. Always use isopropyll alcohol to clean iPhone. Water ouch.
    Very little water on napkin

    I'll change the flex and post back...

    The phone is 2 years out of warranty so apple store is not an option

  5. #5
    Sorry i thought it was an iphone 4

  6. #6
    Quote Originally Posted by Str4y View Post
    Sorry i thought it was an iphone 4
    Hmm I just plugged my headphone in and the volume button up worked.. I unplugged the headphone and it still worked

    It's fully functional now!

    Dont know why but who cares lol

  7. #7
    Glad you got it working lol

  8. #8
    Quote Originally Posted by Str4y View Post
    Glad you got it working lol
    Na now it's acting up again...

    I gotta blow hard in the volume button for it to function for 1 hour

  9. #9
    What kind of iPhone is it?

  10. #10
    Quote Originally Posted by Str4y View Post
    What kind of iPhone is it?
    It's an iPhone 3GS 16gb

    When I blow hard for 2 seconds on the volume button it works perfectly normal .. But if I don't use the volume button for 10 min I have to blow again...

    I already ordered the flex..

    Anyone would like to expand?

  11. #11
    Why not open and take out the cable. By doing this is may just be wet and still functional.

  12. #12
    Quote Originally Posted by Str4y View Post
    Why not open and take out the cable. By doing this is may just be wet and still functional.
    Well instead of taking the cable out and putting back and still doesn't work.. I'll open it and put new one in for 10$

    I'm going to change the back housing anyways because it's very scratched up.

  13. #13
    Good plan! Hope it works out for ya!

  14. #14
    Quote Originally Posted by Mrdabbas View Post
    It's an iPhone 3GS 16gb

    When I blow hard for 2 seconds on the volume button it works perfectly normal .. But if I don't use the volume button for 10 min I have to blow again...

    I already ordered the flex..

    Anyone would like to expand?
    similar issue noted on pod4g(intermittant vol/pwr sw function) i'm assuming a flex cable defect/disconnect but i can bend/twist device into submission,so i will leave it alone 4 a while.good luck (karmod)

  15. #15
    Quote Originally Posted by karmod View Post
    similar issue noted on pod4g(intermittant vol/pwr sw function) i'm assuming a flex cable defect/disconnect but i can bend/twist device into submission,so i will leave it alone 4 a while.good luck (karmod)
    Well mine right now works 90% of the times

    It's improving I'll post back if the problem just disappears

  16. #16
    Quote Originally Posted by Mrdabbas View Post
    Well mine right now works 90% of the times

    It's improving I'll post back if the problem just disappears
    Yep problem is 99.99 percent gone

    Guess there was water in there

  17. #17
    Default vol. button issue:
    glad u have a work-around but be aware that blowing on it may impart moisture into device.Perhaps hand warming would work also? good luck-----Karmod

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •