Results 1 to 8 of 8

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Camera not working hardware or software?

  1. #1
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    117
    Thanks
    3
    Thanked 13 Times in 4 Posts

    Default Camera not working hardware or software?
    I've recently just transferred my photos from iPhone 3G to PC. The next thing I know my camera isn't working no more.

    Problem: Camera app runs fine but there's a black screen with greyed/blurred camera button.

    I tried googling this problem and tried searching around forums but there was no solution. Anybody with any clues what's going on? and possible a DIY fix? Thanks...

    Albert

  2. #2
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    200
    Thanks
    9
    Thanked 13 Times in 13 Posts

    if the button is greyed, i'd say its most likely a software issue.

    restore and see if that helps

  3. #3
    Retired Moderator StealthBravo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    TX  Follow me @StealthBravo
    Posts
    32,478
    Thanks
    44
    Thanked 5,328 Times in 3,113 Posts

    sounds like a software issue for sure. you may have to restore

  4. #4
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    117
    Thanks
    3
    Thanked 13 Times in 4 Posts

    thanks for all the replies, I've tried everything possible to be honest... Restoring it didn't work. Erasing the phone via settings>general>reset>erase all contents for settings and waited for 1 hour for the process, didn't work...

    I don't really wanna bring the phone in they will replace another phone with higher baseband and I cannot then unlock with yellowsnow...

  5. #5
    Retired Moderator StealthBravo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    TX  Follow me @StealthBravo
    Posts
    32,478
    Thanks
    44
    Thanked 5,328 Times in 3,113 Posts

    Did you ssh the photos out?

  6. #6
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    117
    Thanks
    3
    Thanked 13 Times in 4 Posts

    Quote Originally Posted by StealthBravo View Post
    Did you ssh the photos out?
    Nope... I did the usual usb connect and copy.

  7. #7
    did you try to restore the iPhone with DFU Mode? Sometimes when you recover the iPhone, the software gets wiped but some issues remain. I had an issue that seemed like the Flex Cable symptoms, did a restore without DFU Mode and the problems persisted. Once I did DFU Mode, the phone was back to normal and has been working for 4 months now.

  8. #8
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    117
    Thanks
    3
    Thanked 13 Times in 4 Posts

    Quote Originally Posted by dhruvmalik View Post
    did you try to restore the iPhone with DFU Mode? Sometimes when you recover the iPhone, the software gets wiped but some issues remain. I had an issue that seemed like the Flex Cable symptoms, did a restore without DFU Mode and the problems persisted. Once I did DFU Mode, the phone was back to normal and has been working for 4 months now.
    I did everything possible... restore via DFU, via normal mode, restore mode... Even tried to SSH camera app file out from a working phone to my phone (although I know it won't work)... I think it's most likely hardware so I think I will need to bring in to shop and change it. But I'll get one with higher baseband, which if DevTeam cannot unlock this June, I'm screwed with a locked phone basically...

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •