Results 1 to 15 of 15

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Bug in Messages App and when sending photo by email

  1. #1
    Default Bug in Messages App and when sending photo by email
    Hello,

    When I receive a message (MMS) with a photo, I can see the thumbnail, but when I tap it in order to see the photo, I got a grey page with the name of the photo (XXXX.JPG) instead of the photo in full-screen. If I want to see the photo in full-screen, I have to save it in the photo library.

    I have another bug with photos : when I choose a photo in the library and I chosse to send it by email, an email opens but instantaneously disappears. If I open the mail app, no email is created.

    I have an iPhone 4S, iOS 6.1.2 JB.

    I think a tweak from Cydia is causing those problems but I don't know how to proceed to find it.

    If someone could help me.

    Thx.

  2. #2
    Another bug that I notice : in Photo App, when I want to send a photo by Message, nothing appends

    Thx

  3. #3
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    905
    Thanks
    5
    Thanked 69 Times in 66 Posts

    Hi, try uninstalling any photo tweaks. I found that Photector caused the delete option to crash the photo app and Photexif caused the share option to do the same.

  4. The Following User Says Thank You to DC_Dave For This Useful Post:

    Marcoweb (09-04-2013)

  5. #4
    Thanks.
    I tried to disable the photo tweaks with MobileSubstrate options in Sbsettings.
    But always the same problems.
    I will try to uninstalling them.
    Regards.

  6. #5
    It hasn't worked.

    I found someone else who has exactly the same problem :

    "I have Iphone 5 with ios 6.1(0). I made a Jailbreak and everything went good, I istalled some tweaks from cydia etc.

    But yeasterday for the first time I tried to send a photo by email. And I couldn't do it through Photo app. I could make new email and paste it there. No problem. But when I go to Photos app and click share the menu comes up and I can choose to send it by mail, messages, facebook etc.

    When I choose mail for a second animation of photo going to mail app comes app and mail app closes instantly and everything comes back to viewing photo. But when I click share through messages nothing happens! Absolutly nothing, I can click messages 50 times and I still watch my photo.

    I uninstalled all cydia tweaks. Uninstalled mobilesubstrate and still nothing.

    So I installed Ilex Rat and ran first option to delete all tweaks and settings. I was afraid of running option "12". But now I assume my phone is completely clean of cydia tweaks. Still nothing.

    So I thought that my photos app is broken. But I tried to share link from alien blue (reddit client) but it doesn't work either! So I see that it's not photo app that is broken but "sharing" option.

    It doesn't work even in safe mode.

    Unfortunetely I haven't tried to share anything before jailbreaking. So I don't know if this is problem with jailbreak or just bug in ios."


    Any other idea ?

    Regards.

  7. #6
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    905
    Thanks
    5
    Thanked 69 Times in 66 Posts

    Hi, try installing SBSettings and then click on More, System Options and Fix User DIR Permissions and reboot.

  8. #7
    Hi DC_Dave.
    It hasn't worked (or it didn't work ??? ...sorry for my english).

  9. #8
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    905
    Thanks
    5
    Thanked 69 Times in 66 Posts

    Hi, did you try the keeping the "volume up button pressed in while powering on" trick to disable your Cydia tweaks?

  10. #9
    Thanks.

    It's done, but problem persist.
    It's weird.

    Regards.

  11. #10
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    905
    Thanks
    5
    Thanked 69 Times in 66 Posts

    Hi, I would check with Cydia to confirm that your installed tweaks are actually iOS6 compatible. I don't know how many you have, but you might end up having to uninstall them a few at a time till the problem goes. Start with any message, email, photo, or camera tweaks you have.
    Don't uninstall stuff you have not installed yourself like Cydia, evasi0n etc.

  12. #11
    Hi, I have already uninstalled a lot of tweaks without sucess. I will try to uninstall the others, one by one.
    I notice something in Cydia : in the app list (in expert mode), I have "Sandcastle" (v0.0.4.1) and "Sandcastle 2" (v2.2.1).
    Is that normal ? Could one be in conflict with the other ? Do I have to uninstall one, or maybe the two of them ?
    Regards.

  13. #12
    I uninstalled Sandcastle (and anyattach which need it) but it's not better.

  14. #13
    My iPhone is a Part of Me
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    905
    Thanks
    5
    Thanked 69 Times in 66 Posts

    Hi, I had both Sandcastle and sandcastle 2 running on iOS5, but since iOS6, AnyAttach 1.2-1 uses Sandcastle 2. Sounds like you may be running some iOS5 versions of your tweaks. Other iOS5 tweaks which used Sandcastle were YourTube and Safari Download Manager. Again, these don't use Sandcastle in iOS6. Also, if you have Safari Download Plugin, that won't work on iOS6 and it causes email attachment problems.

  15. #14
    I uninstalled everithing in relation with SDM.
    Same problems.
    I verified the compatibility with iOS 6 of other tweaks, and everything seems to be OK.
    I'll continue to uninstall tweaks.
    Regards.

  16. #15
    Hi,

    I uninstalled every tweaks in Cydia but I have same problems.

    It seems that I have to wait for the JB of 6.1.3, in order to make a fresh installation of iOs and Cydia, unless you have another idea.

    Regards.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •