+ Reply
Results 1 to 12 of 12

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: 4.2.1 to 5.x photos not showing up in chron order

is a discussion within the

General iPhone Chat

forums, a part of the

iPhone Modding

section;
Anyone have any idea why my photos don't show up on my phone in Chronological order?? Works fine on iTunes 10.3 and iOS 4.2.1...
...
  1. #1
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Default 4.2.1 to 5.x photos not showing up in chron order
    Anyone have any idea why my photos don't show up on my phone in Chronological order?? Works fine on iTunes 10.3 and iOS 4.2.1...

  2. #2
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Really...no one?... I guess I'm going back down to 4.2.1 again....

  3. #3
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    FYI all... I think I fixed it... Long story short...kinda... I went back down to 4.2.1 and iTunes 10.3... When I did that, I deleted the photo database and restored as new phone of course, then synced back...stayed there for a couple...then today I updated iTunes again and dfu restored back to 5.1 again and it worked..ultimately deleting the photo database and letting iTunes recreate it fixed it...
    Last edited by xboxbml; 03-26-2012 at 12:54 PM.

  4. #4
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Nope sorry...just looked closer...still messed up...out of order...pisses me off!!

  5. #5
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Bump...anyone have any ideas?? Worked fine on iTunes 10.3 and 4.2.1-4.3.3.......

  6. #6
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Restored again to 4.2.1 on iTunes 10.6.... STILL messed up. It's an iTunes thing....Going back down to iTunes 10.3 to go with my 4.2.1...I KNOW that works....Would like to know if anyone else has seen this, and knows how to fix it....I've tried everything I know....

  7. #7
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    iTunes 10.6.1 still does it...went to 10.6.1 and restored up to 5.1 again...no change...dumb...

  8. #8
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Hmmm...no one else has this issue?...

  9. #9
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    I love how people respond...guess what all?....I think I figured it out...something I think that apple didn't tell us...I think the newer iTunes versions 10.5 and up are now paying attention to the EXIF data...more explicitly, the date taken field...I had to modify over 300 of my 6890 pics, most of which were taken with my iPhone 3GS...but not all.. Most of them were pics that were either texted to me or saved off Facebook..but not all..some were actual pics..not sure why that metadata was missing on so many... Anyway, I'm loading up iTunes 10.6.1 right now...I may restore up to either 5.0.1 or 5.1...haven't decided which yet, to test this out...I'll let u know...

  10. #10
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Well that wasn't it...I can't be the ONLY one seeing this issue am I?!?... Mods...anybody....anyone have a comment or help on this?...driving me nuts! I've tried everything I can think of...going back down to iTunes 10.3 and iOS 4.2.1 again....geeze!...

  11. #11
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    Hmmm...No one?...

  12. #12
    Livin the iPhone Life xboxbml's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    US-MI
    Posts
    1,285
    Thanks
    0
    Thanked 64 Times in 61 Posts

    This is nuts... I've been back and forth between 4.2.1/10.3 and 5.0.1/10.6.1 still does it in 5/10... Been staying on 5.0.1 for a while now untethered... Just blew away ipod photo cache and did a DFU restore to 5.1.1 and synced pics again...iTunes recreated cache n database...still out of order...this sucks...I can't believe I'm the only one seeing this...

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts