+ Reply
Results 1 to 4 of 4

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: 4S - Connection drops to "searching" every few seconds - fix

is a discussion within the

General iPhone Chat

forums, a part of the

iPhone Modding

section;
Yesterday about 5pm my iPhone 4S started "Searching" for signal every 10-20 seconds. I couldn't make a call (that would last for more than a few seconds) and could hardly
...
  1. #1
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    107
    Thanks
    5
    Thanked 10 Times in 5 Posts

    Default 4S - Connection drops to "searching" every few seconds - fix
    Yesterday about 5pm my iPhone 4S started "Searching" for signal every 10-20 seconds. I couldn't make a call (that would last for more than a few seconds) and could hardly get a text out.

    I tried hard booting the phone, messing with all the settings. It would keep a signal if you turned data off under 'network settings' - which turns off 3G, push, mail, voicemail, etc.

    Finally, I thought I'd see what happened if I turned the date back to January 1, 2011. Fixed. Have had full signal and 3G since. Has not lost a connection in over 8 hours now.

    Searching Google, I see others were having this issue. I hope this helps.

    This all being said, if it is an issue with the clock or calendar app expect Apple to put out an update... this will be interesting with the 4S jailbreak around the corner. I guess if I'll need to keep my phone in the year 2011 to keep it working without an update.

  2. #2
    Superbad Modder-ator Simon's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bermuda
    Posts
    46,577
    Thanks
    6,851
    Thanked 15,269 Times in 7,004 Posts

    That's a very odd bug

  3. #3
    Livin the iPhone Life R.Mortera's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    No where near you
    Posts
    1,355
    Thanks
    293
    Thanked 196 Times in 133 Posts

    That's really weird. :/ never had that experience with my 4S.

  4. #4
    iPhone? More like MyPhone
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    107
    Thanks
    5
    Thanked 10 Times in 5 Posts

    Gonna give it a bit and change the date back to 2012 and see what happens.

    Links to others describing this exact issue. Maybe it's not a 2011/2012 year issue... but this is what solved my problem - so far!

    My 4s is losing 3g data signal and keeps searching..WIDESPREAD PROBLEM!!! - iPhone, iPad, iPod Forums at TiPb.com

    https://discussions.apple.com/thread...art=0&tstart=0

    https://discussions.apple.com/thread...art=0&tstart=0

    iPhone keeps saying searching? - MacRumors Forums

    Interestingly enough, iMessage does not work when setting the date back to January 1, 2011 - I guess because iMessage was not out then? Turn the date back to 2012 and it activates iMessage again...
    Last edited by HomieG35; 01-01-2012 at 11:00 PM.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts