+ Reply
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 60

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: 4.3.1 redsn0w Vibrate problem, thoughts?

is a discussion within the

General iPhone Chat

forums, a part of the

iPhone Modding

section;
Hi there, If I toggle the vibrate switch to silent mode, the iPhone is supposed to vibrate as we all know. However, since Jailbreaking, it doesn't always vibrate, and sometimes
...
  1. #1
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation 4.3.1 redsn0w Vibrate problem, thoughts?
    Hi there,

    If I toggle the vibrate switch to silent mode, the iPhone is supposed to vibrate as we all know.

    However, since Jailbreaking, it doesn't always vibrate, and sometimes vibrates when I switch it back to the normal position, when it shouldn't.

    I restored the phone to pre-jailbreak and it works fine so its definitely a software related issue.

    Has anyone else noticed this? What could be causing it? Everything else works fine.

    Thanks in advance.

  2. #2
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Yeah I noticed the same issue as well.
    After you restored to a non-jailbroken state, the vibrate switch works fine right?

    Have you tried to jailbreak again with redsn0w to see if the problem comes back?

  3. #3
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Quote Originally Posted by natsgo View Post
    Yeah I noticed the same issue as well.
    After you restored to a non-jailbroken state, the vibrate switch works fine right?

    Have you tried to jailbreak again with redsn0w to see if the problem comes back?
    I have tried everything I can think of, short of trying to JB it from a different computer.

    It works perfectly in a non-JB state so its clearly something to do with having the JB on the phone, very odd.

  4. #4
    Metro UI Enthusiast EndFinity's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Salzburg, Austria
    Posts
    969
    Thanks
    295
    Thanked 2,072 Times in 464 Posts

    Iīm having the same problem. Did a jailbreak with redsn0w, then did a re-jailbreak. That didnīt work so I tried to jailbreak one more time with PwnageTool. Didnīt work either :/ hopefully thereīll be a fix

  5. #5
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    The same thing was happens to me. If I toggle the mute switch on/off about 5-8 times it fixes itself. But every now and then it will switch again, and I will simple toggle the mute switch a couple of times before it will fix itself again.

  6. #6
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I have the EXACT problem. Anyone contact them about this problem? I'm also on 4.3.1 jb with redsn0w.

  7. #7
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Same here. Looks like it changes its logic when to vibrate after 3-5 changes.

  8. #8
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I have noticed that after a reboot by default the redsn0w iPhone 4 4.3.1 vibrates when going FROM mute TO ring. Also I noticed that after toggling mute on/off multiple times, it will vibrate from ring->mute (the way it's supposed to be), but if I continue to toggle the mute on/off, it will switch back to vibrate from mute->ring (the way it's NOT supposed to be). I can continue to do this over and over again, with every 5 or so toggles it switches when it vibrates.

  9. #9
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    i have the same problem too...initially i thought it was hardware issue...thank god it's software..looks like we have to wait for the fix..

  10. #10
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I'm having the same problem.

    In addition, I've heard that iOS 4.3.1 adds a "double vibrate" for text messages. This isn't working for me and I just get the normal single brief vibrate. Is this working for anyone else?

  11. #11
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Same problem. Tryed downgrading, upgrading re-jailbraking and still the same after redsnow. Any fixes yet?

  12. #12
    What's Jailbreak? iiBuckner's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Arkansas
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I haven't had a single problem with mine. Perhaps I'm just lucky.

    I did completely restore prior to jailbreaking.

    Just tested it on another device. No problems here either....

    *edit*

    I'm curious why some of us are having issues and some are not. Here is my exact details:

    iPhone 4 GSM 4.3.1 with redsn0w RC9

    I used Mac to jailbreak it (not that it matters, but trying to drill down the problem).

    I have a few other mods (sbsettings, fake operator, winterboard).

    I have had zero issues with this jail break. I done this on my device as well as a friends. Neither of us are having issues.

    Has anyone done the exact thing i did and still having problems?
    Last edited by iiBuckner; 04-06-2011 at 10:08 AM. Reason: Automerged Doublepost
    Follow me @iiBuckner

  13. #13
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Quote Originally Posted by iiBuckner View Post
    I haven't had a single problem with mine. Perhaps I'm just lucky.

    I did completely restore prior to jailbreaking.

    Just tested it on another device. No problems here either....

    Sent from my iPhone using ModMyi
    Flick it back and forth about 10 times and see if it is ok then.

    I'm not really sure what is causing this, but it is a software fault with the Jailbreak somewhere.

    I didn't use a mac though, nor do I have one handy at the moment.

  14. #14
    What's Jailbreak? iiBuckner's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Arkansas
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Just did it 13 times. I did notice it was laggy in how quick it vibrated, but it still works for me right now...

    Maybe after a full day of switching back and forth i'll notice it. Meetings all day tomorrow so i'll have a chance to test it in real world.

    Any other thoughts?
    Follow me @iiBuckner

  15. #15
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I can also confirm this problem.

    The problem only occured after I jailbroke my iPhone 4 8GB to 4.3.1 untethered using redsn0w. When I restored it to stock 4.3.1 the problem went away.

    To add some detail, every 4 switch cycles (1 cycle = 1 switch to silent + 1 switch to normal), vibration switches from vibration when switch is on silent to vibration when switch is on normal.

    Is there any word from the redsn0w devs?

  16. #16
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Same here. I did completely restore prior to jailbreaking but I have the "problem" :-/

  17. #17
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Alkis12 View Post
    Same here. I did completely restore prior to jailbreaking but I have the "problem" :-/

    After restoring, did you do a 'restore from backup' in iTunes?

  18. #18
    What's Jailbreak? iiBuckner's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Arkansas
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I did. I cant believe im the only one not having problems. Am i that lucky??
    Follow me @iiBuckner

  19. #19
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

  20. #20
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Quote Originally Posted by natsgo View Post
    After restoring, did you do a 'restore from backup' in iTunes?
    Yes I did actually. Do you think that's the problem? 
    I don't want to redo everything from scratch. I hope there's a fix soon.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts