Results 1 to 18 of 18

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: Delete Blanks only in Safe Mode

  1. #1
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    Default Delete Blanks only in Safe Mode
    Ever since I updated my 2g to fw: 2.2.1 I have found that I cant delete any of the blanks that I have installed no matter if they are installed via Cydia or made with iBlank.
    I tap and hold the icons on the homepage to get them to shake.
    Then I tap on the (x) of the blanks that I want to delete.
    The spinning wheel appears and then takes me to the safe mode screen.
    If I choose to (reset) it takes me back to the regular home screen just to force me to cycle again through this again.
    If I choose (ok) to enter into the safe mode I can then delete the blanks, and then I can restart the iPhone.

    I have already tried to restore (via shift restore)in iTunes, jailbreak with Quickpwn 225-2, but I have the same issues

    I did not notice this when I was using fw: 2.2 but I never wanted to delete any.
    And my wifes 3g fw: 2.2 doesn't seem to have this problem I can delete the iBlank blanks made on her phone as normal, so it looks like its on a 2g with 2.2.1.

    Anyone else notice this or is there some way to fix this?

    Thanks

    Does anyone read these forums any more???
    Last edited by n0m0n; 02-08-2009 at 07:35 AM. Reason: Automerged Doublepost

  2. #2
    My iPod is a Part of Me bteamer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    California
    Posts
    1,685
    Thanks
    36
    Thanked 112 Times in 86 Posts

    Not really. And, I haven't had this problem. Never even heard of it. Have you tried googling?
    Quote Originally Posted by bhz1 View Post
    LOL! DOesnt everyone know that only real women know how to handle a stick?
    Quote Originally Posted by ALL DAY View Post
    As long as Miguel can blow...he's straight.
    Quote Originally Posted by bhz1 View Post
    I dread that first dusting of the white stuff.
    Quote Originally Posted by blkcadi View Post
    ready for a romp buddy? ohhhhhhhhhhhhhhhhh

  3. #3
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    Quote Originally Posted by bteamer View Post
    Not really. And, I haven't had this problem. Never even heard of it. Have you tried googling?
    Yes, its a shame I remember when forums were the place to go to get info.
    Thanks

  4. #4
    what have you done recently that was abnormal have you added any files via ssh or installed any developer packages? like libraries?

  5. #5
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    Quote Originally Posted by him121213 View Post
    what have you done recently that was abnormal have you added any files via ssh or installed any developer packages? like libraries?
    The truth of the matter is that I updated my fw from 2.2 to 2.2.1.
    Once I noticed this I re-restored and jailbroke to see if I did something wrong but I got the same outcome.
    So that said I have fewer apps on my iPhone then I did.
    Last edited by n0m0n; 02-09-2009 at 07:39 AM.

  6. #6
    Retired Moderator soulthoughts's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA
    Posts
    3,097
    Thanks
    333
    Thanked 603 Times in 506 Posts

    What themes do you have installed?

  7. #7
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    Quote Originally Posted by soulthoughts View Post
    What themes do you have installed?
    Supreme
    Stormy Black

    But they have been in there for a while when I had fw: 2.2 as well as now with fw:2.2.1

    Thanks

  8. #8
    Retired Moderator soulthoughts's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA
    Posts
    3,097
    Thanks
    333
    Thanked 603 Times in 506 Posts

    Sometimes themes add blank icons. If you click a blank icon does it take you to a webpage?

  9. #9
    My iPhone is a Part of Me JAG2621's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Alabama
    Posts
    510
    Thanks
    20
    Thanked 58 Times in 45 Posts

    All of my blank icons that i made with iBlank tries to take me to a webpage but it is always a blank one! Why?
    If anything was usefull a thanks would be great!

  10. #10
    Quote Originally Posted by JAG2621 View Post
    All of my blank icons that i made with iBlank tries to take me to a webpage but it is always a blank one! Why?
    because thats the only way to make blank spaces that are removeable is to create fake bookmarks

    Quote Originally Posted by n0m0n View Post
    The truth of the matter is that I updated my fw from 2.2 to 2.2.1.
    Once I noticed this I re-restored and jailbroke to see if I did something wrong but I got the same outcome.
    So that said I have fewer apps on my iPhone then I did.
    there what have you installed recently even back from wen u were 2.2

    certain packages can cause strange malfunctions in the system or in other apps

    also do any of the updates availible in cydia
    Last edited by JStraitiff; 02-09-2009 at 02:30 PM. Reason: Automerged Doublepost

  11. #11
    My iPod is a Part of Me bteamer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    California
    Posts
    1,685
    Thanks
    36
    Thanked 112 Times in 86 Posts

    Quote Originally Posted by n0m0n View Post
    Yes, its a shame I remember when forums were the place to go to get info.
    Thanks
    I meant it as have you found anything extra on google that could help us fix your problem, not in a sarcastic way. Sorry.
    Quote Originally Posted by bhz1 View Post
    LOL! DOesnt everyone know that only real women know how to handle a stick?
    Quote Originally Posted by ALL DAY View Post
    As long as Miguel can blow...he's straight.
    Quote Originally Posted by bhz1 View Post
    I dread that first dusting of the white stuff.
    Quote Originally Posted by blkcadi View Post
    ready for a romp buddy? ohhhhhhhhhhhhhhhhh

  12. #12
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    I have mirrored on my wifes 3g fw: 2.2 the same apps themes etc that are on my 2g fw: 2.2.1 and she can still delete the blanks without any issue.
    I get sent to Safe Mode and have to try to delete that way (sometimes it does not work).
    Not sure other than fw: 2.2.1 vs 2.2 is different.

  13. #13
    ok we know the problem but we arent going to be able to help until you help us and give a list of the things that are installed of your phone

    make sure that you have all of the upgrades in cydia done especially mobile substrate if applicable

  14. #14
    I have exactly the same problem since upgrading to 2.2.1 on my iPhone 3G, jailbreaking and restoring from a previous backup.
    It also happens when I add a bookmark to the homescreen from Safari, the iPhone crashes into Safe Mode.
    Very annoying because Safe Mode rearranges all the icons!
    BTW I have all the latest Cydia updates.

  15. #15
    You can't delete blank apps by just clicking the (X).

    Because it's not an appstore product and is not met to be delete that way.

    It shows that so you can just see it.

    I think....

  16. #16
    Quote Originally Posted by kvizzel View Post
    You can't delete blank apps by just clicking the (X).

    Because it's not an appstore product and is not met to be delete that way.

    It shows that so you can just see it.

    I think....
    no blanks arent apps they are bookmarks that go no where but i can help but noone wants to put in the effort to tell us what i asked

  17. #17
    My iPhone is a Part of Me n0m0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Here
    Posts
    858
    Thanks
    59
    Thanked 42 Times in 39 Posts

    Default Found a temp fix
    I found this on AppleiPhoneSchool.com:

    Removing Uncategorized Icons from SpringBoard | Apple iPhone School

    Removing Uncategorized Icons from SpringBoard

    Uncategorized icons on your SpringBoard. The only issue I have found with this is that it is basically impossible to remove these 12 uncategorized icons!! I tried deleting them and they just returned. I tried uninstalling the theme and that didn’t work. They even returned after I restored my iPhone! So, I did some research and found out what the deal was. I thought I would pass it along in case anyone else is having the same problem.

    The icons are actually webclips and in order to remove them, you will need to ssh into your iPhone or iPod Touch. You will then want go into the var/mobile/Library/WebClips folder. In there you will see files with very long titles made up of letters and numbers. You will notice that 12 of them have basically the same file name except for the last number. Ex) E0E1221545BF41C7899B499EFFB09E91.webclip, E0E1221545BF41C7899B499EFFB09E92.webclip… If you open these files they will contain only an icon, which when previewed is blank. My files went from E0E1221545BF41C7899B499EFFB09E91.webclip to E0E1221545BF41C7899B499EFFB09E997.webclip. So, just delete those 12 files off your iPhone and then respring your SpringBoard…voilą they will be gone!

    Its to bad that one has to go through all of this to delete blanks but whatever.

    Thanks

  18. #18
    iPhoneaholic rburg's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    325
    Thanks
    25
    Thanked 90 Times in 54 Posts

    Default Same Problem
    I've had this same problem as well. I did notice however after I did a restore that I could delete the blanks no problem, that is until I installed winterboard and updated cydia. Then I started having the problem again. I had no programs installed in the beginning and it only started again after I installed Winterboard and updated Cydia. Tried removing Winterboard but same problem. I'd like to see a solution to this other than sshing cuz that is just so darn inconvenient. lol.

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •