+ Reply
Results 1 to 7 of 7

Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site.


Thread: camera wont load (1st gen)

is a discussion within the

General iPhone Chat

forums, a part of the

iPhone Modding

section;
my camera was working fine a couple of days ago and now for reasons beyond my knowledge it does not load any more. i have cycorder and it is working
...
  1. #1
    Green Apple
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    35
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default camera wont load (1st gen)
    my camera was working fine a couple of days ago and now for reasons beyond my knowledge it does not load any more.

    i have cycorder and it is working fine, so the lens is functioning.

    i cannot acces the photos (on iphone) and when i press the camera it goes to the shutter page (the first screen) and then crashes back to the springboard.

    i had snapture installed before and both camera and snapture were working fine, but then both dont do the normal jobs. snapture works (even though i uninstalled it to see if it casued the problem) but again i cannot acess the photos form snapture.

    using the PC i can see the photos nornally through the explorer and i can transfer the files.

    anyone have had this problem before? it would suck if i have to restore now HEEEELP

    iam on 2.0.1 pawned/jailbroken and was working fine for 1 month atleast

    iam bumping this to the top iam ssorry for being pushy but i hate having my camera not working ...
    Last edited by sethulhu; 09-17-2008 at 01:41 PM. Reason: Automerged Doublepost

  2. #2
    Retired Moderator one1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    In my own little world
    Posts
    10,318
    Thanks
    349
    Thanked 1,180 Times in 730 Posts

    Today is the first day my camera has ever acted up on me and it did the same issue hanging on the shutter screen and crashing. After a little persistence (constantly re-opening and cursing like a sailor) it seems to be fine now.
    Screw #Winning, I'm #Juanning
    iMac 27" i5 quad 2.8Ghz (1TB), MacBook Pro 17" 2.6, iPhone 4s

  3. #3
    Green Apple
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    35
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    oki oki oki ... i fixed this problem after figuring out what i did in the past few days.

    apparently, if you delete the photos from winscp and leave any .THM files, you will not be able to use the camera again as it crashes, so make sure if you DO delete with winscp (or any other file explorer type) to delete the appropriate .THM files.

  4. #4
    Retired Moderator one1's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    In my own little world
    Posts
    10,318
    Thanks
    349
    Thanked 1,180 Times in 730 Posts

    Actually I did remove some photo's through SSH with cyberducky, but I usually don't leave anything in there, I'll take a look and see if I have any strays. (but my camera started working)

    EDIT: nope, no thumbs.
    Screw #Winning, I'm #Juanning
    iMac 27" i5 quad 2.8Ghz (1TB), MacBook Pro 17" 2.6, iPhone 4s

  5. #5
    Green Apple
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    35
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    ....

  6. #6
    What's Jailbreak?
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    where i can find the folder for photos and camera roll please and the .thm files u r talking about please

    thanks

  7. #7
    Livin the iPhone Life 461am's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,241
    Thanks
    28
    Thanked 183 Times in 159 Posts

    /bar/mobile/media/DCIM

    var*
    Last edited by 461am; 09-26-2008 at 03:37 AM. Reason: Automerged Doublepost

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts