• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • Redsn0w Updated to Version 0.9.10b2

    Today, the iPhone-Dev team has rolled out an update to the iOS 5.0.1-untethering redsn0w 0.9.10 that was released yesterday for non-A5 devices only. As you may recall the untether could have been achieved one of three ways - 1. Installing the Corona untether package from Cydia while already being on a tethered jailbreak on iOS 5.0.1; 2. Running the updated redsn0w 0.9.10 over the tethered jailbreak that you had on iOS 5.0.1; 3. Completely updating/restoring your iDevice to iOS 5.0.1 and doing a fresh jailbreak using redsn0w 0.9.10.

    As we reported yesterday, Saurik tweeted that he released two consecutive updates to the Corona untether package in Cydia in order to keep Corona from breaking the 'launchctl' dependency for numerous applications. All Corona untether users and redsn0w 0.9.10 jailbreakers included were advised to download and install the new Corona update to fix the launchctl problem that had occurred.

    Since the Corona untether package was fixed yesterday, providing light for tweaks and applications that depended on launchctl including applications like IntelliScreenX and OpenSSH, the iPhone-Dev team found it necessary to update redsn0w to version 0.9.10b2 which would fix that issue for redsn0w users too. This way, redsn0w users would have no reason to install the Corona package to fix the launchctl problem.

    If you jailbroke iOS 5.0.1 yesterday using redsn0w 0.9.10b1, then we recommend that you do a jailbreak over it today with the new redsn0w 0.9.10b2 so that that launchctl problem can be addressed. If you installed the Corona untether package after reading our article about it yesterday to fix the problem, you can uninstall it after you jailbreak over your existing jailbreak with the new redsn0w. When you do so, just make sure that you don't re-select the Install Cydia option and that you power down the device before going into DFU mode. If you're using Windows, run redsn0w 0.9.10b2 with administrator privileges. Here is the iPhone-Dev team's complete update description via their blog:

    Quote Originally Posted by Dev-Team Blog
    Update #2: The b2 version of redsn0w includes the launchctl-related fix by planetbeing as mentioned by saurik here and here. As usual, you can just re-run redsn0w in jailbreak mode over your existing 5.0.1 jailbreak (even a PwnageTool one), making sure to de-select "Install Cydia" if you do. Always be sure to do a controlled "slide to power off" shutdown of your device before running redsn0w.
    redsn0w 0.9.10b2 download links:
    redsn0w 0.9.10b2 for Mac
    redsn0w 0.9.10b2 for Windows

    Sources: Dev-Team Blog
    This article was originally published in forum thread: redsn0w Updated to Version 0.9.10b2 started by Anthony Bouchard View original post
    Comments 152 Comments
    1. cjuni's Avatar
      cjuni -
      Quote Originally Posted by SkyMuffin View Post
      Just going off of what I read from last night's article. *shrug*
      No prob, its all good!
    1. WiredNet's Avatar
      WiredNet -
      Quote Originally Posted by thuwun View Post
      OK

      CONFIRMED

      Just go into Cydia
      Manage
      Packages
      Mobile Substrate
      Modify
      Reinstall
      Respring

      And all is back to normal.... hope this helps for anyone who Jailbreak over Jailbreak!

      S/O to:
      WTFX
      chritty
      oneduality

      This is what the community is all about!

      Moderators you might want to add this as a NOTE / WARNING
      Thank you thuwun. I did this and everything was back as it should be. I was pissed off for a few minutes there!
    1. kodakon's Avatar
      kodakon -
      And now I can't see the comments anymore.... ARGH!!!
    1. uts27's Avatar
      uts27 -
      After redoing jb with this current release my cydia plugins got disabled n are no more working even after uninstalling n re-installing them
      pls help as i dont wanna restore again
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      Quote Originally Posted by xxscaxx View Post
      re installing mobile substrate fixed all my jailbreak stuff, but now have the imessage issue.
      What is the iMessage issue?
    1. xxscaxx's Avatar
      xxscaxx -
      Quote Originally Posted by thuwun View Post
      What is the iMessage issue?
      its enabled, but not working when i go to send a message. the previous imessage texts aren't showing up either.

      EDIT:

      Ok think its working now. I tried rebooting before and it did nothing, but i went to switch off imessage so i could reboot/enable it again/reboot, it froze when i tried to shut it off so i did a hard reset and now they appeared again.

      I then had to go back in and re enable it, which after switching it on, it froze my phone again. just rebooted and now its all working, but both times when i tried to switch it off/on it froze up my phone.

      anyone else still get the really small app screens? i always have to go into sbsettings, put it in safe mode, then restart.
    1. DreamAce's Avatar
      DreamAce -
      yup
    1. oneduality's Avatar
      oneduality -
      ok .. I reinstalled mobile substrate and now everything is working..
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      Quote Originally Posted by xxscaxx View Post
      its enabled, but not working when i go to send a message. the previous imessage texts aren't showing up either.
      I just noticed you are correct...

      I did lose some iMessages that I received this morning. I'm trying to confirm that it is actually not working tho. it looks like it just did an overwrite on ur sms file which would revert ur iMessages back to whatever date of your last sync.

      .........

      ok only thing I did was a RESPRING & REBOOT

      and all my messages came back I didn't need to go in to toggle it on & off
    1. mikerlx's Avatar
      mikerlx -
      Quote Originally Posted by cjuni View Post
      I too spent hrs on this last night but will try it again now & post any updated's. As my cydia was not working correctly last night/this morning.

      Thanks Again
      I get the posix error trying to add any and all sources why is that?
    1. xxscaxx's Avatar
      xxscaxx -
      thuwun - i just updated my post, take a look. it seems to freeze up when you enable/disable imessage, but after disabling/freezing/reboot, enabling/freezing/reboot, its working and the messages are back.
    1. cjuni's Avatar
      cjuni -
      @ thuwun, this seems to be workin
    1. Mozzy's Avatar
      Mozzy -
      Are all these problems on a purpose to make us
      iPhone 4s users feel better?
    1. kodakon's Avatar
      kodakon -
      Ok, mobilesubstrate fixed the phone, but when I'm logged in to the site, I can't see the comments.... Anyone know how to fix that?
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      Quote Originally Posted by Mozzy View Post
      Are all these problems on a purpose to make us
      iPhone 4s users feel better?
      yes it means the kinks are getting worked out so you will have minimal probe when it finally gets to you guys!
    1. 01GLS's Avatar
      01GLS -
      Quote Originally Posted by wtfx View Post
      everything messed up for me as well going from beta 1 to beta 2..
      Probably just re-installing mobilesubstrate might have fixed it, but i restored already and am doing everything again. Pita, but i can handle it.
      Anyone who doesn't feel like doing a restore again might wanna try reinstalling mobilesubstrate.
      I didn't try it, but from a quick look before restoring, i noticed everything malfunctioning was mobilesubstrate related..
      worked
    1. itaintrite's Avatar
      itaintrite -
      God damn it. Add me to the list. Ran this over my fresh redsn0w jbroken phone and it broke all the cydia tweaks. Bleh. Serves me right for running without reading the comments heh. Let's see if Mobilesubstrate reinstall will fix this ;P
    1. PoEtikly's Avatar
      PoEtikly -
      Quote Originally Posted by loudest_silence1 View Post
      Simple. Same fix as before.
      1. Uninstall iBooks.
      2. Reinstall iBooks but DON'T launch it.
      3. Install iBooksFix2 and respring.

      Good to go.
      Yes but if you use a theme then you're stuck with the stock iOS icon. I hate that icon. I loved the fix in redsn0w 0.9.9d9d. It was perfect! Anthony Bouchard told me that he's on the untethered jb but his iBooks works fine. I keep getting a stupid configure error message. I want my iBooks!
    1. DoWoRkSoN's Avatar
      DoWoRkSoN -
      Quote Originally Posted by loudest_silence1 View Post
      Simple. Same fix as before.
      1. Uninstall iBooks.
      2. Reinstall iBooks but DON'T launch it.
      3. Install iBooksFix2 and respring.

      Good to go.
      I tried this and it didn't work....seems the the untethered JB might be the one responsible for iBooks not working. no big deal I can deal with it until they find a fix
    1. katsumex's Avatar
      katsumex -
      Mines stuck in an infinite loop of respring >.>. Never fix something that isn't broken. Always say this but do i abide to it.... nope