• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • Redsn0w Updated to Version 0.9.10b2

    Today, the iPhone-Dev team has rolled out an update to the iOS 5.0.1-untethering redsn0w 0.9.10 that was released yesterday for non-A5 devices only. As you may recall the untether could have been achieved one of three ways - 1. Installing the Corona untether package from Cydia while already being on a tethered jailbreak on iOS 5.0.1; 2. Running the updated redsn0w 0.9.10 over the tethered jailbreak that you had on iOS 5.0.1; 3. Completely updating/restoring your iDevice to iOS 5.0.1 and doing a fresh jailbreak using redsn0w 0.9.10.

    As we reported yesterday, Saurik tweeted that he released two consecutive updates to the Corona untether package in Cydia in order to keep Corona from breaking the 'launchctl' dependency for numerous applications. All Corona untether users and redsn0w 0.9.10 jailbreakers included were advised to download and install the new Corona update to fix the launchctl problem that had occurred.

    Since the Corona untether package was fixed yesterday, providing light for tweaks and applications that depended on launchctl including applications like IntelliScreenX and OpenSSH, the iPhone-Dev team found it necessary to update redsn0w to version 0.9.10b2 which would fix that issue for redsn0w users too. This way, redsn0w users would have no reason to install the Corona package to fix the launchctl problem.

    If you jailbroke iOS 5.0.1 yesterday using redsn0w 0.9.10b1, then we recommend that you do a jailbreak over it today with the new redsn0w 0.9.10b2 so that that launchctl problem can be addressed. If you installed the Corona untether package after reading our article about it yesterday to fix the problem, you can uninstall it after you jailbreak over your existing jailbreak with the new redsn0w. When you do so, just make sure that you don't re-select the Install Cydia option and that you power down the device before going into DFU mode. If you're using Windows, run redsn0w 0.9.10b2 with administrator privileges. Here is the iPhone-Dev team's complete update description via their blog:

    Originally Posted by Dev-Team Blog:
    Update #2: The b2 version of redsn0w includes the launchctl-related fix by planetbeing as mentioned by saurik here and here. As usual, you can just re-run redsn0w in jailbreak mode over your existing 5.0.1 jailbreak (even a PwnageTool one), making sure to de-select "Install Cydia" if you do. Always be sure to do a controlled "slide to power off" shutdown of your device before running redsn0w.
    redsn0w 0.9.10b2 download links:
    redsn0w 0.9.10b2 for Mac
    redsn0w 0.9.10b2 for Windows

    Sources: Dev-Team Blog
    This article was originally published in forum thread: redsn0w Updated to Version 0.9.10b2 started by Anthony Bouchard View original post
    Comments 152 Comments
    1. Jastra's Avatar
      Jastra -
      I ran corona(both updates) over my tethered 5.0.1 and I have had no issues what so ever. I feel like my phone runs smoother. Probably just in my head though. Everything works like a charm. Just my experience. I feel like most people who post are the ones with problems which might deter some noobs to the wonderful world of jail breaking iOS.
    1. uts27's Avatar
      uts27 -
      after redoing the jb with the latest release all cydia plugins like Barrel etc are failing to work even after uninstallimg n re-installing
      pls help i dont wanna restore again
    1. Dude10's Avatar
      Dude10 -
      i have problem for this update. iphone 4g update 5.0.1 with 0.9.10b1 was without any problem. jb only without cydia, because cydia was already installed. after this update i don't have any apps from cydia and no wb. i try to reinstall wb but after reboot, nothing changed. do i something wrong. help
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      Quote Originally Posted by jtanner View Post
      So that looks to be 3 so far that just got "done over" lol ... perhaps a "proceed with caution" should be added to the article just in case.
      AT YOUR OWN RISK .... this will Break your Jailbreak. I also did a fresh restore yesterday, because the beta1 jailbreak over the corona broke it yesterday. so if you have upgraded and are working fine. Leave it alone, until these probe get fixed.... Maybe it has to do w the new Cydia as well.

      MORE TESTING IS NEEDED

      and what ever you do, be sure to sync and backup before you do anything so you can get back to normal easier afterward
    1. oneduality's Avatar
      oneduality -
      WARNING: ( or more of a note )

      When you re-jailbreak, some apps will break .. primarily things like sbsettings, folder enhancer .. you'll just have to reinstall them

      Otherwise, no problems.
    1. WTFX's Avatar
      WTFX -
      Everything messed up for me as well going from beta 1 to beta 2..
      Probably just re-installing mobilesubstrate might have fixed it, but I restored already and am doing everything again. PITA, but I can handle it.
      Anyone who doesn't feel like doing a restore again might wanna try reinstalling mobilesubstrate.
      I didn't try it, but from a quick look before restoring, I noticed everything malfunctioning was mobilesubstrate related..
    1. oneduality's Avatar
      oneduality -
      Actually I lied.. i reinstalled sbsettings and folder enhancer, they aren't working..
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      Quote Originally Posted by WTFX View Post
      Everything messed up for me as well going from beta 1 to beta 2..
      Probably just re-installing mobilesubstrate might have fixed it, but I restored already and am doing everything again. PITA, but I can handle it.
      Anyone who doesn't feel like doing a restore again might wanna try reinstalling mobilesubstrate.
      I didn't try it, but from a quick look before restoring, I noticed everything malfunctioning was mobilesubstrate related..
      Going to try reinstalling MobileSubstrate , sbsettings, etc thru cydia and see if this fixes it. I will keep you guys posted.
    1. EJB1188's Avatar
      EJB1188 -
      So I think I may have found a fix for those who had redsnow 0.9.10.b1 + Corona and re-jailbroke with redsnow 0.9.10.b2 without installing Cydia

      What I did is uninstalled Corona then I ran redsnow 0.9.10.b1 and DIDN'T uncheck the "Install Cydia" option.
      After that I reinstalled one my jailbroken apps (in this case was Barrel) and it reinstalled Substrate Safe Mode, Mobile Subtrate and all those other goodies.
      I hope this helps someone.
    1. chritty's Avatar
      chritty -
      I believe WTFX is right i reinstalled mobilesubstrate and things are working so far
    1. WTFX's Avatar
      WTFX -
      Quote Originally Posted by chritty View Post
      I believe WTFX is right i reinstalled mobilesubstrate and things are working so far
      Glad to hear I could save someone from the restore process I'm going through right now..
    1. cjuni's Avatar
      cjuni -
      Quote Originally Posted by SkyMuffin View Post
      It only caused problems if you upgraded from a tethered to untethered with redsnow or the corona package. Not if you started vanilla and went straight to untethered.
      Not true i started untethered and it wasnt working right last night.
    1. SkyMuffin's Avatar
      SkyMuffin -
      Quote Originally Posted by cjuni View Post
      Not true i started untethered and it wasnt working right last night.
      Just going off of what I read from last night's article. *shrug*
    1. thuwun's Avatar
      thuwun -
      OK
      This if for use after running redsn0w beta2 over beta1
      (although should work on upgrading from tethered to untethered beta1 as well)

      CONFIRMED

      Just go into Cydia
      Manage
      Packages
      Mobile Substrate
      Modify
      Reinstall
      Respring
      & Reboot (Strongly suggested)

      And all is back to normal.... hope this helps for anyone who Jailbreak over Jailbreak!

      S/O to:
      WTFX
      chritty
      oneduality
      EJB1188

      This is what the community is all about!

      Moderators you might want to add this as a NOTE / WARNING
    1. kodakon's Avatar
      kodakon -
      Updated to 5.0.1 yesterday, ran redsn0w b1 and everything was great. Ran redsn0w b2 today (did not install cydia) and now my phone boots in safe mode only. Ummmmmmmm????? Help?
    1. xxscaxx's Avatar
      xxscaxx -
      my imessage is also not working after this
    1. chritty's Avatar
      chritty -
      @WTFX Much appreciated i was just about to start the restore before i saw your post
    1. KraXik's Avatar
      KraXik -
      Quote Originally Posted by cjuni View Post
      Not true i started untethered and it wasnt working right last night.
      That's what he's saying. If you didn't start from fresh it caused a couple problems. You started from untethered, hence your problems.
    1. hckyxc4pt4in's Avatar
      hckyxc4pt4in -
      QUESTION????? --- I ran redsn0w last night and then downloaded Corona 1.0-3. Should I rerun redsn0w and uninstall corona or am I good???? Thank you
    1. xxscaxx's Avatar
      xxscaxx -
      re installing mobile substrate fixed all my jailbreak stuff, but now have the imessage issue.