• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • Redsn0w Updated to Version 0.9.10b2

    Today, the iPhone-Dev team has rolled out an update to the iOS 5.0.1-untethering redsn0w 0.9.10 that was released yesterday for non-A5 devices only. As you may recall the untether could have been achieved one of three ways - 1. Installing the Corona untether package from Cydia while already being on a tethered jailbreak on iOS 5.0.1; 2. Running the updated redsn0w 0.9.10 over the tethered jailbreak that you had on iOS 5.0.1; 3. Completely updating/restoring your iDevice to iOS 5.0.1 and doing a fresh jailbreak using redsn0w 0.9.10.

    As we reported yesterday, Saurik tweeted that he released two consecutive updates to the Corona untether package in Cydia in order to keep Corona from breaking the 'launchctl' dependency for numerous applications. All Corona untether users and redsn0w 0.9.10 jailbreakers included were advised to download and install the new Corona update to fix the launchctl problem that had occurred.

    Since the Corona untether package was fixed yesterday, providing light for tweaks and applications that depended on launchctl including applications like IntelliScreenX and OpenSSH, the iPhone-Dev team found it necessary to update redsn0w to version 0.9.10b2 which would fix that issue for redsn0w users too. This way, redsn0w users would have no reason to install the Corona package to fix the launchctl problem.

    If you jailbroke iOS 5.0.1 yesterday using redsn0w 0.9.10b1, then we recommend that you do a jailbreak over it today with the new redsn0w 0.9.10b2 so that that launchctl problem can be addressed. If you installed the Corona untether package after reading our article about it yesterday to fix the problem, you can uninstall it after you jailbreak over your existing jailbreak with the new redsn0w. When you do so, just make sure that you don't re-select the Install Cydia option and that you power down the device before going into DFU mode. If you're using Windows, run redsn0w 0.9.10b2 with administrator privileges. Here is the iPhone-Dev team's complete update description via their blog:

    Quote Originally Posted by Dev-Team Blog
    Update #2: The b2 version of redsn0w includes the launchctl-related fix by planetbeing as mentioned by saurik here and here. As usual, you can just re-run redsn0w in jailbreak mode over your existing 5.0.1 jailbreak (even a PwnageTool one), making sure to de-select "Install Cydia" if you do. Always be sure to do a controlled "slide to power off" shutdown of your device before running redsn0w.
    redsn0w 0.9.10b2 download links:
    redsn0w 0.9.10b2 for Mac
    redsn0w 0.9.10b2 for Windows

    Sources: Dev-Team Blog
    This article was originally published in forum thread: redsn0w Updated to Version 0.9.10b2 started by Anthony Bouchard View original post
    Comments 152 Comments
    1. Robiin937's Avatar
      Robiin937 -
      Hi.

      My Iphone 4 was on 4.3.3. I did a custom firmware on 5.0.1 to keep my BB and updated via iTunes. Fresh and unjailbroken. After that i ran redsn0w b1 to get a UT jailbreak and it went well. The only "problem" is that cydia just refreshes some times with succes but all tweeks works and i have no other problems with my phone other than the cydia thing.

      Shall i run redsn0w b2 over b1 anyway or dont?

      I would be very gratefull for answers, (sry for bad english)
    1. mr117's Avatar
      mr117 -
      Interesting- I ran this over my Redsnow from yesterday and all my tweaks except for biteSMS were gone. Reinstalled Winterboard and everything reappeared. Re-jailbreaking must remove it. In any event, all seems fine now, iFile works now without having to toggle on Airplane. Don't use iBooks on my phone so no idea if that is better.
    1. TwinSouls's Avatar
      TwinSouls -
      My phone got stuck in RECOVERY MODE after trying to RESTORE in iTunes. Google searched to get out of it with no luck but then found this useful video with a tool that fixed. Just want to share if anyone has the same problem:
      Exit and Fix Recovery Mode Loop on iPhone, iPod touch and iPad - YouTube

      Anyway, after I got out of recovery mode, I went ahead and just installed this new JB update over the one from yesterday.Everything went fine. My first tweak I installed from cydia was INFINIFOLDERS but when tried to load more icons into the folder it wouldn't let me. Is this tweak not working with 5.0.1?
    1. tony1477's Avatar
      tony1477 -
      is sinfuliphonerepo offline? can't add to sources
    1. exNavy's Avatar
      exNavy -
      By now everyone should understand how the team operates. Whatever the program is that they are releasing comes out between midnight and 4 am the day after you expect it.

      There is anywhere from 1-3 rapid updates within 24 hours to catch all the bugs, so you are re-doing the jailbreak multiple times.
    1. edgranados's Avatar
      edgranados -
      After running the latest version of redsn0w I receive an app fail to install error, yesterday it was working after running the jailbreak

      Quote Originally Posted by edgranados View Post
      After running the latest version of redsn0w I receive an app fail to install error, yesterday it was working after running the jailbreak
      This worked

      CONFIRMED

      Just go into Cydia
      Manage
      Packages
      Mobile Substrate
      Modify
      Reinstall
      Respring
      & Reboot (Strongly suggested)

      And all is back to normal.... hope this helps for anyone who Jailbreak over Jailbreak!

      S/O to:
      WTFX
      chritty
      oneduality
      EJB1188

      This is what the community is all about!

      Moderators you might want to add this as a NOTE / WARNING
    1. akwhite8's Avatar
      akwhite8 -
      I know everyone has tons of questions, but i'd greatly appreciate it if someone could answer mine -

      My 4.3.1 untethered refuses to update to 5.0.1. That's fine, I can handle not having the newest stuff. Now I'm trying to recover. 4.3.1 is reinstalled and I jb w jailbreakme and it'll work for a while and then on reboot, nothing is working anymore. I can load cydia, but my tweaks and whatnot won't work (much like others here). Thing is I'm not on ios5 and reinstalling mobilesubstrate won't work.

      Any ideas? Thanks in advance.
    1. expl0itfinder's Avatar
      expl0itfinder -
      Quote Originally Posted by edgranados View Post
      After running the latest version of redsn0w I receive an app fail to install error, yesterday it was working after running the jailbreak



      This worked

      CONFIRMED

      Just go into Cydia
      Manage
      Packages
      Mobile Substrate
      Modify
      Reinstall
      Respring
      & Reboot (Strongly suggested)

      And all is back to normal.... hope this helps for anyone who Jailbreak over Jailbreak!

      S/O to:
      WTFX
      chritty
      oneduality
      EJB1188

      This is what the community is all about!

      Moderators you might want to add this as a NOTE / WARNING
      +1!!!! I worked! thanks a ton dude.
    1. AmadeusKaelPyralis's Avatar
      AmadeusKaelPyralis -
      Quote Originally Posted by edgranados View Post
      After running the latest version of redsn0w I receive an app fail to install error, yesterday it was working after running the jailbreak



      This worked

      CONFIRMED

      Just go into Cydia
      Manage
      Packages
      Mobile Substrate
      Modify
      Reinstall
      Respring
      & Reboot (Strongly suggested)

      And all is back to normal.... hope this helps for anyone who Jailbreak over Jailbreak!

      S/O to:
      WTFX
      chritty
      oneduality
      EJB1188

      This is what the community is all about!

      Moderators you might want to add this as a NOTE / WARNING
      Question... with if Mobile Substrate is NOT there?
      I did a fresh install of 5.0.1 (9 whatever 405 IPSW) as I run an iPhone 4. Took redsn0w before the b2 and ran the jailbreak last night. DFU'd fine, jailbroke fine... installed Cydia (didn't have to point to a Firmware which was new but possibly intentional) but at the part where it claims the "phone does the rest" the "Next" button never lit up... I had to exit via the "X" versus a "done" button and redsn0w closing on its own.

      Anyway, I cannot download ANYTHING in Cydia. Winterboard says I am missing prefloader a libhide... Activator says it cannot even tell me what I'm missing because I'm missing so much and then it cannot FIND Activator on Cydia.

      The above does not work for me... I have no Mobile Substrate. I have three things... something BigBoss, Cydia Installer and Cydia TRanslations. I'd REALLY like to know my phone is going to be OK here. And I am confused if it is traffic/Cydia... or the jailbreak (people seem to be going back and forth here).
    1. hoekapika's Avatar
      hoekapika -
      Winter board made my music icon white and winboard icon white had to uninstall it I was on jailbreak me 4.3.5 untethered fresh restore yesterday and yesterday's redsnow jailbreak should I re jailbreak my i4 with todays version , to get winterboard
    1. Boosted323's Avatar
      Boosted323 -
      Anyone having trouble with safari? I updated to 5.0.1 and JB my iPhone 4 last night with Redsn0w 0.9.10b1, everything seemed to work fine. Today I re-jailbroke with the new Redsn0w 0.9.10b2, and after the jailbreak was done, safari worked fine, but all the other tweaks were not working at all, just like everyone else is experiencing. After reinstalling Mobile Substrate all the tweaks work flawlessly, but safari crashes upon launch.

      Any ideas?

      Any help is greatly appreciated!
    1. sammy007451's Avatar
      sammy007451 -
      I found a fix for the broken jailbreak after running the new Redsn0w on top of the old untether jailbreak. For some reason Mobile Substrate is automatically deleted after running the jailbreak and if you try to look for Mobile Substrate in Cydia you won't find anything, so you let Cydia reload completely and install Mobile Substrate, Problem fixed.
    1. Pedro Zepper's Avatar
      Pedro Zepper -
      Where do you deselect instal cydia?
    1. marine4ever's Avatar
      marine4ever -
      I initially had issues w Safari until I removed the Safari Download Manager. The instructions listed above related to Mobile Substrate reinstall worked perfectly. Remaining issues with Twitter and iBlacklist. HOWEVER I have nothing but THANKS for @pod2G, the iPhone Dev team and the Chronic Dev team for their outstanding work.
    1. 01GLS's Avatar
      01GLS -
      now it is taking 15-20 min to download an app from the apple app store, any ideas?
    1. mindblown's Avatar
      mindblown -
      Quote Originally Posted by whereswaldo View Post
      Any idea of when a new sn0wbreeze is coming out? I like my old baseband . could I make a custon 5.0.1 with the current sn0wbreeze and then use this to make it untethered?
      yes you can, i did that yesterday
      made a preserve BB CFW with snowbreeze and jailbreak with redsn0w

      i too am waiting for new snowbreeze version, because i want to increase root partition to 3gb on my ipod touch

      i used the latest snowbreeze to make a cfw with increased partition of 3gb for the itouch but then on cydia>storage it only says 1.2gb
      so i am wondering if the new version will fix that

      btw i even used pwnagetool to increase partition the same problem occured just like snowbreeze

      Quote Originally Posted by Sniper488 View Post
      If pawnagetool 5.01 was used to make custom ipsw, is there anything to fix?
      Nope. if you ran pwnagetool your fine/if you started from vanilla your fine
    1. 01GLS's Avatar
      01GLS -
      o and now my phone turns off on its own? anyone else?
    1. gazoo666's Avatar
      gazoo666 -
      Ran it again on my Ipod 4 and it fixed all the issues. Thanks
    1. VerizonIphone4_help's Avatar
      VerizonIphone4_help -
      I restored to 5.0.1 (not custom firmware) and now cydia won't work the packages that were there when i first opened it are now gone (I assume they are packages needed to run cydia?) and i can't find basic packages like activator through search, something is definitely wrong, please help!

      Here is the error message i get. and I have tried doing a fresh restore and jailbreak using the latest version 9.10.b2



      and here is a picture of what packages are installed.

      [IMG]p://www.box.com/s/2znj9jnbz9lo3r12c1cj[/IMG]
    1. mindblown's Avatar
      mindblown -
      Quote Originally Posted by VerizonIphone4_help View Post
      I restored to 5.0.1 (not custom firmware) and now cydia won't work the packages that were there when i first opened it are now gone (I assume they are packages needed to run cydia?) and i can't find basic packages like activator through search, something is definitely wrong, please help!

      Here is the error message i get. and I have tried doing a fresh restore and jailbreak using the latest version 9.10.b2

      Attachment 558889
      hmm servers are still swamped, just wait a bit