• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • Installer.app 3.0!
    Posted by Ste.
    “LG”, of Nullriver Software, just told me that he hopes to release Installer.app 3.0 shortly, perhaps as early as today. He just has one last piece to complete first. He says “The new installer is just so much better. [There’s] really no point keeping people on the old one anymore.”

    I have been testing the new version for a while now. New features include, but aren’t limited to:

    -Redesigned UI
    -Collapsed groups on the Install page
    -“Recents” category on the Install page, for “Today”, “Yesterday” and “Older”
    -Ability to easily add/remove Sources
    -Abilty to easily install all available updates
    -A “Featured” page that currently is used as an info page
    -“More Info” no longer opens Safari

    This is SO awesome!

    UPDATE: It's out!


    This article was originally published in forum thread: Installer.app 3.0! started by Dash-2 View original post
    Comments 143 Comments
    1. simon_als's Avatar
      simon_als -
      Exactly the same problem. Anyone found a soultion yet ?
    1. defkonmusic's Avatar
      defkonmusic -
      I just upgraded to 1.1.1 and used ijailbreak. I then updated "installer" (though itself) on my phone. While installing I received an error that I regret not writing down, but it seemed to work after I restarted my phone. So far it works great except for I have no icons showing on the bottom of the program (Featured, Install, Update, Uninstall, & Sources). It says the titles but no pictures. I read the forum and havent seen anything about this error. It crashes the program when I try to reinstall. Any suggestions?
    1. CD65's Avatar
      CD65 -
      Quote Originally Posted by defkonmusic View Post
      I just upgraded to 1.1.1 and used ijailbreak. I then updated "installer" (though itself) on my phone. While installing I received an error that I regret not writing down, but it seemed to work after I restarted my phone. So far it works great except for I have no icons showing on the bottom of the program (Featured, Install, Update, Uninstall, & Sources). It says the titles but no pictures. I read the forum and havent seen anything about this error. It crashes the program when I try to reinstall. Any suggestions?
      When you click on About in Installer, what version does it tell you that you are in? It sounds like you are in the same boat as the rest of us.
    1. flashman007's Avatar
      flashman007 -
      I've got the same issue.

      Says version 3.0b4 installed but its the original version and no option to update.

      Any fixes yet?
    1. CD65's Avatar
      CD65 -
      I think I have solved how to fix it folks. (for those having the same problem I am...see my initial post on it a page or two back).

      Here is what I did:

      1. I connected my iPhone to my Macbook.
      2. Start Fugu and go to your /var/root/Library/Installer directory.
      3. Copy LocalPackages.plist to you Mac desktop.
      4. Using Textedit, change the "3.0" that you first come across to a "2.63" then scroll further down and change the "3.0b4" that you find (there is only one of each of these) to "2.63" as well.
      5. Save the file making sure to keep the .plist extension and copy it back to the same directory you took it from. Be sure to allow it to overwrite the file already on the iPhone.
      6. Restart your iPhone and click on Installer. If it does not update automatically, press Reload. You should then see updates for both Installer to 3.0 and for Community Sources.

      Note: After doing these updates on my iPhone, I started Installer again and it got stuck open and would not close back to the Springboard. I did a restart of the iPhone one more time and now it opens and closes just fine.

      Hope this method works for the rest of you having the same problem!
    1. pijames76's Avatar
      pijames76 -
      Quote Originally Posted by CD65 View Post
      3. Copy PackageSources.plist to you Mac desktop.
      the correct file is: LocalPackages.plist

      Thanks, works great.
    1. catmando's Avatar
      catmando -
      Hey all you guys who are trying to put installer app into your phone I d/l from this link http://www.modmyi.com/forums/downloa...do=file&id=382 and then cyberduck the file to the phone. it seems to be working fine. just remember to restart your phone after doing the upgrade to version 3.
    1. CD65's Avatar
      CD65 -
      Quote Originally Posted by pijames76 View Post
      the correct file is: LocalPackages.plist

      Thanks, works great.
      Oops, Thanks for correcting my mistake! Never noticed I was pointing to the wrong file. I've edited my initial post to show the correction.
    1. appleduc's Avatar
      appleduc -
      Sorry, can't seem to find any 3.0 in that file.

      Is there a way to send me the correct file?

      Thanks
    1. iunlock's Avatar
      iunlock -
      Hey all,

      Can't seem to find Community Sources. Please help!

      There is also nothing under update.

      I've tried several times to reinstall the installer to see if that would help, but still nothing.


      What could be causing this?


      Using:
      AppTap to install it. I'm on a MAC.
    1. glimer4's Avatar
      glimer4 -
      Another of installing Installer is by using independence, the procedure is the same as the anySim. Note that you can get the installer inside the virginize foder. Install it normally than you can update it to get installer 3.0. If no update go to uninstall the touch the reinstall botton on the top right side.
    1. kanekero's Avatar
      kanekero -
      Quote Originally Posted by catmando View Post
      Hey all you guys who are trying to put installer app into your phone I d/l from this link http://www.modmyi.com/forums/downloa...do=file&id=382 and then cyberduck the file to the phone. it seems to be working fine. just remember to restart your phone after doing the upgrade to version 3.
      Catmando: in what directory did you put the installer?
    1. catmando's Avatar
      catmando -
      go to the main directory /. then look for the Applications directory i put it in there. and then restart your iphone
      remember not to accidentally drop it into another application.
    1. BLOWNCO's Avatar
      BLOWNCO -
      man after i updated to installer 3.0 non of my summerboard themes are working anymore all iswitcher themes are working but non of the SB anyone else have this problem?
    1. cdub's Avatar
      cdub -
      Just wanted to say, this was a PITA, but I got it working thanks to the posts in this forum. Referring to a functional Installer.app 3.0 installation.

      Thanks!
    1. mdupuy's Avatar
      mdupuy -
      Quote Originally Posted by CD65 View Post
      I have installer 2.63 installed yet in my uninstall list, it says that I am running 3.0b4. Trying to reinstall this (yes, from the Uninstall list) results in a "No location defined in package" error. The file has a size of 0 bytes. I do not have installer 3 on my iPhone but I did have it before virginizing and then upgrading to 1.1.1. I'm thinking that the iphone somehow is referring to my old installer 3 even though it no longer exists on my iphone.

      Wondering if there is someway to fix this....
      I had the same problem. Using my powers of deductive reasoning, I figured it was because we all added the installer.app the same way. We copied the app on directly rather than installing in a way that generated the proper plist entry. I ssh'd in to my iPhone, cd ~/Library/Installer and edited the LocalPackages.plist file with vi. I suppose if you're not familiar with "vi" you could download the file to your Mac using scp or sftp and edit. Bascially, I found the entry "com.apptapp.Installer" in that file. The version was wrong so I changed it to 2.64 and there was no "location" tag at all so I added an incorrect one (just copied and pasted from another entry for another app), saved and relaunced installer.app. This allowed me to update properly! I'm not sure which item made it work, changing the version or adding a location tag but it worked...
      BTW, after it updated it added the proper "location" entry:
      location http://repository.apptapp.com/packages/System/Installer.zip
    1. Kshitij's Avatar
      Kshitij -
      I used the Carlos method to unlock a 1.0.2. i updated my installer.app to 3.0 from 2.63 (via wi-fi).

      Now everytime i try to open it it just goes back to the homescreen.

      Is there anyway to rectify this? If not please suggest a way to manually remove installer (tried iBricker - doesn't show up in that).

      Also, is it safe to use Itunes 7.4.3 (currently use 7.4.1.2) with an unlocked 1.0.2?
    1. Ellerbestyle's Avatar
      Ellerbestyle -
      getting the package size mismatch error in 1.1.1. Cant even Sftp in and not sure what to do. Anyone have any ideas?
    1. azureshakr's Avatar
      azureshakr -
      so...i just used the quick jailbreak from jailbreakme.com, worked after about the 6th try and i tried to update the installer, then after about 3 minutes, the phone went to sleep and it will not come back on. i press the home button and reset button...and nothing. im really freaked right now, is my phone screwed? is this normal, i dont have wifi at home. is this the issue?
    1. Dash-2's Avatar
      Dash-2 -
      Version 3.0b8 is out!
      I noticed there is a donate button now =D