• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • Leopard 10.5.5 + Pwnage = error 1600?


    Anyone else tried to restore a custom firmware after updating to 10.5.5 and get error 1600?! I've tried 3 times and ended up resorting to Quickpwn.

    I have read several other people having problems so please post up your results! Thanks.

    This would potentially only apply to stock iphones... if the phone in already in an pwned state then it will continue to accept custom firmwares.

    Update: I followed tatoojack's instructions and completely deleted pwnage. Re-downloaded it... uncompressed on my desktop, then created a folder called pwnage tool in Applications. I then put pwnage, the 2.1 firmare file and both bootloaders in there. Finally created a new custom firmware and successfully DFU restored to 2.1.
    This article was originally published in forum thread: Leopard 10.5.5 + Pwnage = error 1600? started by Poseidon79 View original post
    Comments 86 Comments
    1. incubeezer's Avatar
      incubeezer -
      Yea, that's what happen to me, 1600 error. Though I never tried pwnagetool 2.1 before 10.5.5.

      (I was on an ipod touch with firmware 2.1 unpwned)
    1. Poseidon79's Avatar
      Poseidon79 -
      Everyone please report so we can see if this OS update breaks pwnage. Thanks!
    1. river0's Avatar
      river0 -
      I'm using OS 10.5.5 and my pwnage is broken. I've used Pwnage Tool before with earlier Mac OS software without any problems. But this time, running OS 10.5.5, I get the 1600 error every time. I've tried just about everything for three days now and even asked in one post if it might be a 10.5.5 problem. Looks like it might be.
    1. owensdus's Avatar
      owensdus -
      I just pwned 2 iphone to 2.1 on 10.5.5 and worked fine.
    1. buzios's Avatar
      buzios -
      Poseidon79, how did you manage to get iTunes on OSX popup a Windows message box?

      Did you install a new version of iTunes? Maybe WinTunes for OSX ?

      I've restored 6 iPhones to 2.1 with custom firmware created with Pwnage on Mac.
      But the actual restore was done using iTunes 8 on Windows Vista. No problem.
    1. dave8125's Avatar
      dave8125 -
      when is the winpwn 3.0 release date?
    1. Poseidon79's Avatar
      Poseidon79 -
      Were all the iphones you restored previsouly pwned? This only applies to phones in a stock status.

      Quote Originally Posted by buzios View Post
      Poseidon79, how did you manage to get iTunes on OSX popup a Windows message box?

      Did you install a new version of iTunes? Maybe WinTunes for OSX ?

      I've restored 6 iPhones to 2.1 with custom firmware created with Pwnage on Mac.
      But the actual restore was done using iTunes 8 on Windows Vista. No problem.

      If you did the actual restore on a WINDOWS machine this thread does not apply to you as this pertains to the OSX 10.5.5 update issued by Apple just last night. I pwned several phones including my 3G yesterday with no errors and after the update with no other system changes I now get error 1600. The 10.5.5 update was the only variable.
    1. haibane's Avatar
      haibane -
      Quote Originally Posted by Poseidon79 View Post
      Were all the iphones you restored previsouly pwned? This only applies to phones in a stock status.



      If you did the actual restore on a WINDOWS machine this thread does not apply to you as this pertains to the OSX 10.5.5 update issued by Apple just last night. I pwned several phones including my 3G yesterday with no errors and after the update with no other system changes I now get error 1600. The 10.5.5 update was the only variable.
      I don't think you are following what he is saying. Your ERROR window is a windows window not an osx window. So where did that come from?
    1. Poseidon79's Avatar
      Poseidon79 -
      Quote Originally Posted by haibane View Post
      I don't think you are following what he is saying. Your ERROR window is a windows window not an osx window. So where did that come from?
      LOL...OH! lol... mass confusion. This is just a pic I got off google... ur right it's a windows box but I am running a mac. Sorry.
    1. Heelfan71's Avatar
      Heelfan71 -
      Had the same problem. Ended up that I was not in DFU mode, but restore mode. When going into DFU mode, Don't release the top button until the boot logo shows up. Otherwise, the screen will go blank and will appear you are in DFU mode, but you are really in Restore mode. Once I figured this out, mine installed fine. Kept getting the same error and drove me nuts
    1. blazinbeckham's Avatar
      blazinbeckham -
      you probably had some kracked apps installed. You should desellect all kracked apps then sync then install proper fix.
    1. julianqm2's Avatar
      julianqm2 -
      Wow, someone doesnt like pwnge.... first itunes.. now this? W.O.W i guess i wont be updating.
    1. tattoojack's Avatar
      tattoojack -
      update to 10.5.5
      uninstall itunes.
      reinstall itunes8.
      run pwnage (newest one)
      create new custom, (trash old one)
      tell pwnage phone has never been pwned.
      follow dfu mode instructions.
      option click restore to custom in itunes 8
      just did 11 (eleven) iphones with this process.
    1. bbplayer5's Avatar
      bbplayer5 -
      10.5.5 here...

      Used pwnage today, and it worked fine.
    1. Jgamble317's Avatar
      Jgamble317 -
      having the same prob on iphone 3g 16gb... i tried to pwn my iphone 2.1 at work on my lunch break and i got the same error...
    1. bretthartt's Avatar
      bretthartt -
      Dont put it in DFU mode. After creating the custom firmware, skip the step of putting it into DFU mode and restore using the custom firmware.
    1. kidclam's Avatar
      kidclam -
      I am on 10.5.4 and getting 1600 and 6 error all the time. I can't seem to jailbreak my iphone at all. I am currently on 2.1 and have tried Quickpwn and Pwnage. I tried doing everything:

      Installing custom IPSW files of 2.0.1 and 2.1 >>>> ERROR
      Installing normal firmware 2.0.1 and 2.1 >>>> ERROR

      Can someone please help? I tried DFU, Restore and plug cable pressing home button to install... it all can install but errors pop up.

      I need to use my phone today and resort back to my old ****** phone. Really depressing. If someone can help, that would be most appreciated.

      Thx!
    1. ckhk212's Avatar
      ckhk212 -
      it works for me, some screenshots are here!!!









    1. Poseidon79's Avatar
      Poseidon79 -
      Again.. one more time. Please confirm that everyone that has successfully got this to work is restoring a phone that has NEVER BEEN PWNED before. Even if you tell pwnage the phone as "never been pwned" but it's currently on a pwned/quickpwned state then it will continue to accept recovery & DFU custom firmware files.

      You can't take a stock phone and load a custom firmware on it without putting it into recovery mode (if pwned) or DFU if in a stock apple state.


      Quote Originally Posted by tattoojack View Post
      update to 10.5.5
      uninstall itunes.
      reinstall itunes8.
      run pwnage (newest one)
      create new custom, (trash old one)
      tell pwnage phone has never been pwned.
      follow dfu mode instructions.
      option click restore to custom in itunes 8
      just did 11 (eleven) iphones with this process.
      Did you try and DFU restore BEFORE re-installing iTunes?...So was the key the re-installation of iTunes? If so what steps did you take to completely uninstall since iTunes puts files all over the place?

      I uninstalled itunes doing the following:

      Load up Terminal and type the following:
      killall iTunesHelper
      sudo -s
      rm -r /Applications/iTunes.app
      rm -r /Library/Receipts/iTunesX.pkg
      rm ~/Library/Preferences/com.apple.iTunes*
      rm -r /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework

      Then reinstalled... then created a new custom firmware. DFU = error 1600. I'm stumped.
    1. SpartanWraith's Avatar
      SpartanWraith -
      I updated to 10.5.5 and everything before doing the first pwn on my phone today and had no problems at all, until I installed winterboard and it crashed the phone.

      And yes, I am on Leopard.