• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • PwnageTool & QuickPwn 2.1 Released - iTunes 8 Compatible
    The dev team has done it again and this time in only one day. You can now grab your copy of QuickPwn or PwnageTool for Mac OS X that will allow you to pwn your iPhone that is already at firmware version 2.1 or load on a custom 2.1 .ispw.



    Here's the OS X PwnageTool guide.

    Need Firmware?

    3g iPhone 2.1
    2g iPhone 2.1

    Yes there are no issues with iTunes 8 when you use these. No patching required at all Windows users will need to wait a bit for Windows programs to catch up. These are not for the new iPod Touch since the devs don't have one yet.

    Just like last time, they've initially released the tools via bit torrent only. MMi has provided mirrors as well. Here's the download info:

    Pwnage Tool 2.1 (OS X)

    QuickPwn Tool 1.1 (OS X)

    [via iphone-dev]
    This article was originally published in forum thread: PwnageTool & QuickPwn 2.1 Released - iTunes 8 Compatible started by Cody Overcash View original post
    Comments 608 Comments
    1. jonman's Avatar
      jonman -
      HELP!! I used WillyDavidK's custom ipsw with itunes restore and noe it shows n/a for my phone number. It does show version 2.1. I chose to restore from back up (to restore settings or so I thought) after using the custom firmware. Any thoughts?

      Update: phone number is shown after numerous restarts, itunes says that is currently updating apps. iphone is vibrating like a mother!

      Update 2: itunes stopped updating saying that the phone was not connected (it was) i disconnected and restarted itunes, phone number is gone again....still vibrating. This is not looking good.
    1. rmonta's Avatar
      rmonta -
      cyberduck works and so does openssh but apps dragged and dropped into apps folder are no longer visible
    1. need_help's Avatar
      need_help -
      it is boring when you don't know ...nooooobi. no , imean real nooobi.
      guys i will read these threat 3 times (all pages) before i get it...

      damm.
      ...
      ..
      .
      .
    1. Simer03's Avatar
      Simer03 -
      this is very weird......i get the IPSW from pwnage 2.1, then i go into DFU mode, but when im done doing the DFU process, Itunes says it did not properly detect the Iphone and unplug it and plug it back in, i do that, then it says the Iphone is in DFU mode, BUT, the Iphone doesnt show the usual "connect to Itunes" symbol on the screen......so i alt-restore to the IPSW made from pwnage, and it says extracting software, and then error comes up, Error 1600, i tried the process again, then error 2001 came up, then 1600, what am i doing wrong? ive pwned a ton of times, from 2.0 to 2.0.2 and now im having problems? any advice would be great.....
    1. Cartier1's Avatar
      Cartier1 -
      For those having problems downloading the IPSW files with Safari on OSX!

      Just go to the Top Bar then PREFERENCES>GENERAL and UNCHECK ¨Open ¨safe¨files after downloading¨ legend and close that windows.

      Now you will get a perfect IPSW file in ZIP and ready to work with!

      =)
    1. Grip's Avatar
      Grip -
      Quote Originally Posted by Simer03 View Post
      this is very weird......i get the IPSW from pwnage 2.1, then i go into DFU mode, but when im done doing the DFU process, Itunes says it did not properly detect the Iphone and unplug it and plug it back in, i do that, then it says the Iphone is in DFU mode, BUT, the Iphone doesnt show the usual "connect to Itunes" symbol on the screen......so i alt-restore to the IPSW made from pwnage, and it says extracting software, and then error comes up, Error 1600, i tried the process again, then error 2001 came up, then 1600, what am i doing wrong? ive pwned a ton of times, from 2.0 to 2.0.2 and now im having problems? any advice would be great.....
      i am having the same issue i need help please..

      **edit**

      so it seems that iTunes is the problem.. i just QuickPwn'd around iTunes and it almost seemed too easy!.. thanks to every..
    1. dizzlefrizzle's Avatar
      dizzlefrizzle -
      Ok to ease people's minds that are like me I will tell you how i did it. I didn't do anything fancy or hard, just followed directions. And when i decided to not listen to directions my phone stayed in recovery mode for a while. But yea these two guides are almost identical and i used them step by step to upgrade to 2.1 from 2.0.1. All my apps stayed, my sms texts stayed, contacts, settings, the whole shabam besides cydia. But i didn't care there because its easier to start over with cydia. But anyway hope these help people:


      How to Jailbreak iPhone 2.1 Firmware IPSW with QuickPwn (Windows) | Code Retard


      Steps To Jailbreak Iphone 2.1 - Mac Forums



      for windows users
    1. WillyDavidK's Avatar
      WillyDavidK -
      Quote Originally Posted by Simer03 View Post
      this is very weird......i get the IPSW from pwnage 2.1, then i go into DFU mode, but when im done doing the DFU process, Itunes says it did not properly detect the Iphone and unplug it and plug it back in, i do that, then it says the Iphone is in DFU mode, BUT, the Iphone doesnt show the usual "connect to Itunes" symbol on the screen......so i alt-restore to the IPSW made from pwnage, and it says extracting software, and then error comes up, Error 1600, i tried the process again, then error 2001 came up, then 1600, what am i doing wrong? ive pwned a ton of times, from 2.0 to 2.0.2 and now im having problems? any advice would be great.....
      If your iPod has the connect to iTunes symbol then it is not in DFU mode, it is in recovery mode. DFU mode shouldn't show anything on the screen, the only way you even know your phone isn't turned off is iTunes popping up to tell you about it. There is already a whole other thread about the error 1600 issue (and other issues with iTunes 8) just look a few news articles back.

      Also, it sounds like you're on a mac - have you tried quickpwn?
    1. nascasho's Avatar
      nascasho -
      Quote Originally Posted by J_T_F View Post
      HELP!! I used WillyDavidK's custom ipsw with itunes restore and noe it shows n/a for my phone number. It does show version 2.1. I chose to restore from back up (to restore settings or so I thought) after using the custom firmware. Any thoughts?

      Update: phone number is shown after numerous restarts, itunes says that is currently updating apps. iphone is vibrating like a mother!

      Update 2: itunes stopped updating saying that the phone was not connected (it was) i disconnected and restarted itunes, phone number is gone again....still vibrating. This is not looking good.
      Holy crap, not updating.

      After reading this I closed out the browser to install the .ispw file!

      Someone help him out! Because I want to update, but not run into his issues!


      Edit: Forgot to credit WillyDavidK, because he's pro.. help me out bro!
    1. WillyDavidK's Avatar
      WillyDavidK -
      J_T_F, are you 2G or 3G, what carrier are you using? It sounds like you picked the wrong activation setting. If you are on ATT you want an ipsw that says 'noactivate' if you are T-Mobile, etc you want one that says 'activate'. This corresponds to the 'Activate my Phone' checkbox in pwnage.
    1. atownshorti's Avatar
      atownshorti -
      what i did yesterday for 2.1:
      i went to quickpwn.com and theres instructions on how to get 2.1 on your iphone. personally i had a problem with itunes8.so install itunes 8 and dont uninstall it.update in itunes and then use quickpwn.well the icons didnt show so:

      download diskaid.
      then download the mi patch(quickpwn.com has link on it)
      use diskaid and change mobile installation files.
      restart phone.
      cydia doesnt show so:

      in diskaid go to: /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist <--delete that file
      before the Installer and so shows up again

      restart ya phone and now they show.

      hope this helps


      quickpwn: Jailbreak iPhone 2.1 | QuickPWN
    1. oraaron's Avatar
      oraaron -
      @dizzle: Nice.

      Can anyone else verify this method for Windows? The 4 comments on the Code Retard site are mixed...
    1. bbdc's Avatar
      bbdc -
      For people with issues having pwnage find the bootloader files, there is an update to the dev's blog which state that pwnage must be run from the applications folder. If not, users will experience some unintended issues.
    1. jonman's Avatar
      jonman -
      Quote Originally Posted by WillyDavidK View Post
      J_T_F, are you 2G or 3G, what carrier are you using? It sounds like you picked the wrong activation setting. If you are on ATT you want an ipsw that says 'noactivate' if you are T-Mobile, etc you want one that says 'activate'. This corresponds to the 'Activate my Phone' checkbox in pwnage.
      I have 3g on Att. I used the noactivate ipsw. The restore went well until itunes asked if I wanted to set the phone up as new or restore settings from backup. I chose to restore from back up. itunes updates apps and kept crashing/disonnecting my phone. I endend up with a vibrating phone and screen of death. I am currently restoring to 2.0.2 and will jailbreak with quickpwn as I did before.
    1. y0haan's Avatar
      y0haan -
      Quote Originally Posted by antidis View Post
      Worked beautifully.
      I second that. Thanks WillyDavidK for the customer restore image!!
      I'm sync'in up now but with a new profile.
    1. 24trepid's Avatar
      24trepid -
      WinterBoard doesn't like 2.1
    1. kingofgrope's Avatar
      kingofgrope -
      I used Grip's Non-ATT fw and it works fine!

      I was on 2.0.1 and all i did was
      Install Itunes 8
      Shift+Restore
      Select Cfw

      and thats it! i see both Cydia and Installer on my screen and everything else works fine!
    1. acaijr73's Avatar
      acaijr73 -
      Im using a stealth sim on 3g pwnd 2.0.2... Can anyone confirm that stealth sims work on 2.1 before i pwnd 2.1
    1. CyberGreg's Avatar
      CyberGreg -
      Quote Originally Posted by 24trepid View Post
      WinterBoard doesn't like 2.1
      Why, what problems are you having? Other than on the first reboot after I installed WinterBoard, it has been working fine (w/WbApp).
    1. liton's Avatar
      liton -
      Hello Everybody

      I have noticed a very bad problem with firmware 2.1 today and it is very funny! This evening I have upgraded (Shift restore and not DFU) my iPhone 2G with the new pwned 2.1 custom firmware and it was done very quickly and seems all the application (Appstore) and cracked are working without any problem, but all of a sudden I noticed that none of them are working and it is crushing!

      I don't know if anybody is having same problem like me or not. Also another issue I have noticed that the carrier logo is not coming in proper time and just only showing the signal bars. If I restart or re-sprint by bossprefs then the logo comes imm.

      The summer are as below:

      1) Application from Appstore (purchased or crack) both are crushing.
      2) Carrier name logo is not coming.
      3) Battery is draining so fast!!

      Now again I am doing a shift restore with iTunes and let's see what happen.