• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • First official photos of a jailbroken 3G[s] released. Tool not too far away!


    Earlier this morning geohot posted the first official photos of a jailbroken iPhone 3G[s]. geohot uses an iboot patch to upload a LLB to the phone which utilizes the 24kpwn patch in the bootrom. He mentions on twitter that a simple change in the current redsn0w would allow the 3G[s] jailbreak:


    geohot:


    There is still lot of questions on whether geohot plans on releasing a jailbreak tool of his own or releasing his exploit to the other dev teams working on the project. Seeing as it would only take updating a few lines in redsn0w, I would hope he allows the dev team to update it and get the tool to the public as soon as possible. We almost haz jailbreak.




    Enjoy!
    This article was originally published in forum thread: First official photos of a jailbroken 3G[s] released. Tool not too far away! started by StealthBravo View original post
    Comments 2113 Comments
    1. xxzone's Avatar
      xxzone -
      Quote Originally Posted by Get_Zwole View Post
      tried again and it got me to the itunes and usb icons now its stuck there how do i get it out of that without restoring? i tried the power/home button hold till the apple shows up but it just goes back to the restore screen. anybody know whats up?
      You gotta get it to work at this point, or you have to restore. You can try as many times as you'd like. I ran itunes, made sure my usb was plugged into the back of my computer, not the front panel, ran purplera1n, and it eventually worked. You know it works if you see the pic from purplera1n of geohot on your phone while it's sending the payload and starting a reboot for you.

      I've also heard you may need to have itunes installed into the default directory, or move files over to the right location. There is more info on geo's blog under comments.
    1. WCR4_6's Avatar
      WCR4_6 -
      Still chuckling with incredulity at the majority of dullards posting comments on the Dev-Team Blog basically stating that they think Geo is some kind of amateur first time hacker and that the all mighty "DEV TEAM" are the be all and end all world experts on all of this

    1. kstewart71's Avatar
      kstewart71 -
      Ok Categories seems to work but some of the icons I chose were distorted
    1. Rescuer's Avatar
      Rescuer -
      anybody try ******* yet?
    1. VPxPrettyBoy's Avatar
      VPxPrettyBoy -
      Quote Originally Posted by Rescuer View Post
      anybody try ******* yet?
      works fine, no problems here
    1. iPhoneMuscle's Avatar
      iPhoneMuscle -
      In my best Prince voice...PURPLE RAIN.....PURPLE RAIN! Yeahhhhhhhhhhhhhhhhh!
    1. Rescuer's Avatar
      Rescuer -
      Quote Originally Posted by VPxPrettyBoy View Post
      works fine, no problems here
      awesome

      just installed it. testing
    1. kstewart71's Avatar
      kstewart71 -
      Originally Posted by Get_Zwole
      tried again and it got me to the itunes and usb icons now its stuck there how do i get it out of that without restoring? i tried the power/home button hold till the apple shows up but it just goes back to the restore screen. anybody know whats up?
      Are you using Vista? That happened to me all night with Vista. I finally went out to the garage and got the old desktop with XP installed everything I needed to install (including Service Pack 2). Also, if you are stuck in retore mode and purplera1n says entering recovery mode, then close purplera1n, disconnect iPhone, reconnect iPhone, restart purplera1n. Purplera1n should say running. This is using XP SP2. Hope I helped.
    1. Rescuer's Avatar
      Rescuer -
      i got winSCP to work. changed the protocol from SFTP to SCP
    1. Get_Zwole's Avatar
      Get_Zwole -
      Quote Originally Posted by xxzone View Post
      You gotta get it to work at this point, or you have to restore. You can try as many times as you'd like. I ran itunes, made sure my usb was plugged into the back of my computer, not the front panel, ran purplera1n, and it eventually worked. You know it works if you see the pic from purplera1n of geohot on your phone while it's sending the payload and starting a reboot for you.

      I've also heard you may need to have itunes installed into the default directory, or move files over to the right location. There is more info on geo's blog under comments.
      my usb's on the front dont work so its always on the back. everytime it just goes to restore screen and says wait for reboot and i let it sit for 12 minutes still nothing. Then i have to restore just to get the phone to work. I think im gonna give up until someone who has had my problems gives a little more info. Just got it restored again and dont feel like not having a phone all day. thanks for the advice i appreciate it.
    1. 3gsmorena's Avatar
      3gsmorena -
      Quote Originally Posted by Rescuer View Post
      i got winSCP to work. changed the protocol from SFTP to SCP
      How?
    1. kstewart71's Avatar
      kstewart71 -
      This one is for Stealth....I was beginning to inatall SbSettings and noticed that mobile substrate gets installed as well. Did you not say anything that relies on mobile substrate would not function properly?
    1. Rescuer's Avatar
      Rescuer -
      Quote Originally Posted by 3gsmorena View Post
      How?
      you edit your login, and change the protocol...to SCP
    1. rand0m-her0's Avatar
      rand0m-her0 -
      Quote Originally Posted by Get_Zwole View Post
      my usb's on the front dont work so its always on the back. everytime it just goes to restore screen and says wait for reboot and i let it sit for 12 minutes still nothing. Then i have to restore just to get the phone to work. I think im gonna give up until someone who has had my problems gives a little more info. Just got it restored again and dont feel like not having a phone all day. thanks for the advice i appreciate it.
      I have the same issue, I keep getting to the "done, wait for reboot" and I see a usb plug with a cd and music note on my iphone. Guess it's just not meant to be for me
    1. Ath_x64's Avatar
      Ath_x64 -
      In Vista make sure that UAC is off and that you run it as admin.


      Those seem to be the things that help.

      I do not think there is an issue with x64 but I have not tried it yet in XP or Vista x64. it should work as though since iTunes works in x64 as do just about all the other JBs.

      It should run under the WoWx86 (Windows on Windows x86) space.
    1. Luichi's Avatar
      Luichi -
      Can anyone confirm if backgrounder would work on a purplera1n 3GS?
      hope the patch for apps that require mobile substrate(winterboard) gets released soon..
      does backgrounder requires the patch also??
    1. spotmanz's Avatar
      spotmanz -
      Quote Originally Posted by Ath_x64 View Post
      In Vista make sure that UAC is off and that you run it as admin.


      Those seem to be the things that help.

      I do not think there is an issue with x64 but I have not tried it yet in XP or Vista x64. it should work as though since iTunes works in x64 as do just about all the other JBs.

      It should run under the WoWx86 (Windows on Windows x86) space.
      THANK YOU!

      I turned off uac, and ran it as an administrator (by right-clicking) and voila!

      Vista 64 bit works fine..

      Wooohoo!
    1. rand0m-her0's Avatar
      rand0m-her0 -
      hey, got mine to work.

      To start, make sure you have "iTunesMobileDevice.dll" at path: "CProgram Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin"

      next, put purplera1n.exe in a file with the ra1nyday file you got earlier this week.

      run purplera1n.exe

      it should roll through everything. Mine did the USB cord to cd with music note thing but then jumped through to the purplera1n image.

      if it gets stuck in recovery mode again, use quickpwn.

      hopefully this helps.

      I'm having an issue with Cydia install however... It downloads, unpacks, and cleans.. Then says finished, but the status bar at the bottom is only 3/4's of the way threw the bar. I've been sitting here with no progress for 15 mins. Any ideas?
    1. Ath_x64's Avatar
      Ath_x64 -
      Quote Originally Posted by rand0m-her0 View Post
      hey, got mine to work.

      To start, make sure you have "iTunesMobileDevice.dll" at path: "C:Program FilesCommon FilesAppleMobile Device Supportbin"

      next, put purplera1n.exe in a file with the ra1nyday file you got earlier this week.

      run purplera1n.exe

      it should roll through everything. Mine did the USB cord to cd with music note thing but then jumped through to the purplera1n image.

      if it gets stuck in recovery mode again, use quickpwn.

      hopefully this helps.

      I'm having an issue with Cydia install however... It downloads, unpacks, and cleans.. Then says finished, but the status bar at the bottom is only 3/4's of the way threw the bar. I've been sitting here with no progress for 15 mins. Any ideas?
      Restart the phone and Cydia should appear...

      You do not need the ra1nyday file.

      I ran it in an XP VM that did not have access to that file and according to Geohot's tweets it is for future use.
    1. gsmumbo's Avatar
      gsmumbo -
      cyntact doesn't work