• Your favorite

    Apple

    ,

    iPhone

    ,

    iPad

    ,

    iOS

    ,
    Jailbreak
    , and
    Cydia
    site.
  • [ HOW TO ] Jailbreak Using Pwnage Tool on 3.1 for Mac
    PLEASE TAKE HEED OF THIS INFO FROM THE DEV TEAM:

    This release starts with PwnageTool 3.1 for Mac OS X - this application supports the iPhone 1st Generation (2G), the iPhone 3G and the iPod touch 1G. NB: THIS DOES NOT SUPPORT THE 3GS OR 2G/3G IPOD TOUCH. redsn0w for Mac OS X and Windows will follow sometime in the near future, please don’t bug us about it - we’ll release when we have something ready.
    • GOLDEN RULE: If you are using a 3G iPhone with ultrasn0w and rely on ultrasn0w to obtain cellular service, then you should only upgrade to 3.1 with a PwnageTool created .ipsw. - Stay away from Apple’s direct updates as described here and here please get up to speed on the whole subject by reading the information contained in these posts.
    • If you have an original iPhone (1st generation) then 3.1 unlock works with this PwnageTool release. iPhone 3G users upgrading to 3.1 will need to continue using ultrasn0w with a PwnageTool created 3.1 .ipsw
    • Please read all parts of this post before downloading and using these tools.
    • Read items 1, 2 and 3 again and again.
    • This app is suitable for the recent 3.1 release.
    • This version of PwnageTool will NOT work for the iPhone 3GS.
    • PwnageTool WILL work for Original iPhone (1st Generation), Original iPod touch (1st Generation) and the iPhone 3G.
    1. Download PWNage tool
    2. Download the original 3.1 ipsw
    3. Open PWNage tool
    4. Select your model of phone

    5. Click Next
    6. PWNage will search for the 3.1 ipsw

    7. Select the firmware and Click Next

    8. Click Yes to creat the firmware

    9. It will ask you if your phone activates through itunes. If you are hacktivating your phone select No. If you have an authorized carrier select yes.

    10. It will now begin to build the custom ipsw

    11. You will be prompted to enter your password. Enter it to continue building the ipsw.


    12. You will then be asked if you iPhone has been Pwwned before...Select No


    13. You will then be prompted to plug in your phone.

    Follow the on screen instructions....









    14. Open iTunes

    15. iTunes will detect your phone in recovery mode. Click OK.

    16. Hold the Option button on your keyboard and click Restore in iTunes

    17. Then browse to the custom ipsw you just made.

    18. Select it and press Choose.
    19. iTunes will begin to restor your iPhone with the custom ipsw


    20. When it is finished you will see this message


    From The Dev-Team:
    Update : Unlocked users on the 3G will probably notice that the name and/or logo of their carrier is missing, but they still have full bars and a signal. So far this seems to be purely a cosmetic issue and it doesn’t impact your signal or coverage. We hope to have this issue “fixed” when we release the 3GS compatible version of PwnageTool. This is very likely tied to Update #3…

    Update : As of 3.1, the *.ipcc carrier bundles are signed, and you can no longer force tethering capability simply by crafting your own bundle. The good news is this obstacle can probably be overcome by virtue of the jailbreak. But so far that extra hack is not part of the PwnageTool custom IPSW creation.
    This article was originally published in forum thread: [ HOW TO ] Jailbreak Using Pwnage Tool on 3.1 for Mac started by Melech518 View original post
    Comments 458 Comments
    1. iphone-doc's Avatar
      iphone-doc -
      Hi,
      Upgraded to 3.1 with default settings and my 3G will not see the network (ATT). If I put the sim in another phone it works.

      Any suggestions?

      Jeff
    1. g0tvtec's Avatar
      g0tvtec -
      Quote Originally Posted by iphone-doc View Post
      Hi,
      Upgraded to 3.1 with default settings and my 3G will not see the network (ATT). If I put the sim in another phone it works.

      Any suggestions?

      Jeff
      It's a common problem for what I've read... working on a fix for this
    1. ardalan's Avatar
      ardalan -
      hi guys, I update my iphone 2G from 3.0 to 3.1 today, the problem is the Cydia is crashing, what should I do?

      plz help.
    1. MikePA's Avatar
      MikePA -
      While this process worked to get a jb 3.1 installed on my phone, once I upgraded Cydia and powered off, the phone hung at the apple image when powering on. I tried it several times, twice using Simple mode and once using Expert, each time having to revert to a stock 3.01 to start over. Same results. Too bad. I'm back to a jb 3.01, exactly where I started 24 hours ago.
    1. alohawaii's Avatar
      alohawaii -
      Has anyone SUCCESSFULLY updated and unlocked a 2g iPhone? If so, PM me please!
    1. shabz_de_don's Avatar
      shabz_de_don -
      on my second attemp on the iphone 3g... it seems to be abit more stable... but i still dont know yet give it a few hours ill report back... mind you still no sign of a carrier...
    1. confucious's Avatar
      confucious -
      What carrier are you attempting? Have you installed UltraSn0w?
    1. shabz_de_don's Avatar
      shabz_de_don -
      Quote Originally Posted by confucious View Post
      What carrier are you attempting? Have you installed UltraSn0w?
      im using my o2 carrier, but for some reason on my first attempt when the screen is locked it wouldnt unlock the screen would just stay blank and when i try calling it it'll ring on the other phone but not show anything on my iphone/ring etc
    1. confucious's Avatar
      confucious -
      In step 9 did you answer yes?
    1. shabz_de_don's Avatar
      shabz_de_don -
      Quote Originally Posted by confucious View Post
      In step 9 did you answer yes?
      i done it thru expert mode as i wanted the default boot logos etc, erm i dont think that question came up, i deselected activate in the options tho... so i can activate thru itunes

      Update: im getting the same problem, when the screen is switched off and i try to switch it on it stays blank... hmm... i guess im going back to 3.0.1... unless someone has a solution
    1. aethyreal's Avatar
      aethyreal -
      Hey. I just wanted to let you all know. I found a custom ipsw online, already created with Pwnage Tool (since I have Windows). I downloaded the new iTunes and began. Unfortunately, I had error messages. So, I attempted it again, with internet connected (i kept getting the error that server could not be found). Immediately after the process began I disconnected the internet, and it worked flawlessly. It just wouldnt work while the internet was connected (weird?!?) Just in case, anyone gets helped by this
    1. kalieb's Avatar
      kalieb -
      i am starting to hate the new 3.1 update, my phone takes a **** about 3-4 times a day and i have to "RANDOMLY" reboot my device through out the day.

      i tried 2 different custom firmwares posted on here and both have failed to install via iTunes9 & DFU mode, i have never had a problem updating/jailbreaking/unlocking my phone so far.. this seems to be a first!

      if i find a custom firmware that works with AT&T and 3G then ill post back up here.
    1. dhruvmalik's Avatar
      dhruvmalik -
      Seems like an Issue with iTunes. Perhaps, you might want to uninstall iTunes, reboot, and reinstall. Also you might want to clean your temp/cache. You can use CCleaner (freeware for windows) and clean our your temp, logs, etc...

      --If I Helped, Please Hit Thanks!--
    1. TheKidHypno's Avatar
      TheKidHypno -
      im on windows and downloaded a custom ispw to jailbreak with but when i try to restore i get a 1604 error....am i doing something wrong?
    1. shabz_de_don's Avatar
      shabz_de_don -
      Quote Originally Posted by TheKidHypno View Post
      im on windows and downloaded a custom ispw to jailbreak with but when i try to restore i get a 1604 error....am i doing something wrong?
      i had a similar problem, you might need to update your itunes and if that is updated... put it in dfu mode and try restore if that dont help, restore your phone to 3.0 / 3.0.1 and half way thru put the usb off which will force your phone on recovery and itll work after that!
    1. TheKidHypno's Avatar
      TheKidHypno -
      now i get a 1600 error...
    1. confucious's Avatar
      confucious -
      If you have a pwned phone and try and restore in DFU you get 1604
      Restore in non-DFU and you should be OK.
    1. shabz_de_don's Avatar
      shabz_de_don -
      rather then dfu mode try normal recovery mode
    1. Papahug's Avatar
      Papahug -
      Quote Originally Posted by dhruvmalik View Post
      A Few Custom FW's For Ya, who those guys without a Mac. Split Into 2 Parts.

      iPhone 2G 768mb Partition Activated-Unlocked:
      Part 1 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
      Part 2 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

      iPhone 2G 768mb Partition Unactivated-Unlocked:
      Part 1 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
      Part 2 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

      iPhone 3G 768mb Partition Activated:
      Part 1 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
      Part 2 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

      iPhone 3G Non-Activated:
      Part 1 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
      Part 2 RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting


      --If I Helped, Please Hit Thanks!--
      Did not use DFU mode and just did normal restore with Windows Vista. It was the only way that I was able to update to 3.1. I am an ATT customer, kept old baseband on iPhone 3G 3.0 and used the last files in dhruvmalik list. I do have the same issue with the service provider not showing in my status bar, but being in marketing they should pay me for having their name on my phone. Good luck everyone and thanks to the Dev team and everyone else for giving us our freedom back.
    1. TheKidHypno's Avatar
      TheKidHypno -
      help me figure this out lol.....sucks being a noob

      i try to restore to 3.0 and it starts up....


      then i get the error message and my phone gets this.....